SMPS düşürücü adaptör giriş voltajı değiştirme

@serkan_48,

aslında iki fotoğraf da aynı markaya ait ama siz orjinalini yani Çin'de üretileni alınız,
Tayvan'da üretilenlerin çakma olduğu sizin paylaştığınız resimden anlaşılıyor.:)

Ne varsa şu çinlilerde var yav.. :D

iyi geceler ben çıkıyorum tabi uyuyabilirsem..
 
Ama bir sorum olacak size @serkan_48,

resmini paylaştığınız güç kaynağının 100-120 V gerilim giriş yeri ile 200-240 V gerilim giriş yerleri birbirinden farklı mı?

Yani Şebeke gerilimini uygulayabileceğiniz yerde (toprak hariç) kaç bağlantı klemensi var?
 
Ama bir sorum olacak size @serkan_48,

resmini paylaştığınız güç kaynağının 100-120 V gerilim giriş yeri ile 200-240 V gerilim giriş yerleri birbirinden farklı mı?

Yani şebeke gerilimini uygulayabileceğiniz yerde (toprak hariç) kaç bağlantı klemensi var?

Bağlantı giriş yerleri farklı değil. Cihaz üzerinde bir seçim komütatörü anahtar mevcut. Bu anahtar vasıtası ile giriş voltajı seçiliyor.
 
meanwell esasen Tayvan markasıdır
 
voltge-info.gif

http://web.archive.org/web/20110810...in_page=document_general_info&products_id=159
dual-voltage-appliance.jpg

http://www.hong-kong-traveller.com/hong-kong-electricity.html#.VKLoysNkw

Serkan yukarıdaki resimler yeterli sanırım, olmadı linkleri de ekledim, smps lere değişiklik yapmana gerek kalmıyor biliyorum Kazım Hocamın dediği gibi yine de etikete göre davran ;).
 
Genelde bu smps lerin içinde, dc ye çevrilen giriş geriliminin (yaklaşık 310V) tam orta noktasına bağlı (155V) noktadan giriş gerilimi 110V ac olduğunda bir thyristor ile otomatik olarak smps 220V girişte olduğu gibi tam performansta çalışmaya devam eder. Eğer smps te bu devre yoksa eklenebilir çok basittir.
 
Peki şöyle sorsam ,

220 / 110 için dizayn edilmiş bir smps i modifiye ederek yada nasıl bir değişiklikle giriş voltajı 48 volt çıkış voltajı yine aynı kalacak şekilde düzenleyebilirim.

Neyi değiştirmem gerekir?
 
Tam ayrıntıl sorununu yazsan olmaz mı Serkan? :)
smps mantığına baksan iyi olacak; ac (bahsettiğin 48 v muhtemelen dc) akımı doğrultup filtreleyip entegre/tr ile anahtarlayarak(osilasyon/switch mode) Khz sinüs dalgasına çevirir, bundan sonrasın basittir biliyorsun, geribeslemeli/beslemesiz tipleri var. Smps tasarım pro ları var. Yine led driverlar iş yapabilir.

alldatasheet gibi sitelere gir arama çubuğuna 48v 5v dc/dc converter, buck converter yaz çıkan sonuçları (dünya kadar çıkacaktır, hangisini temin edebilirsen artık) incele, lm338 lm350 bak olmadı tek parça ile değil de 48 voltu 7824 ile 7812 ye veya 5 düşür. Çıkış nedir belirtmemişsin.

İmkanın varsa (sesli düşünüyorum denemedim!), en bastinden 48vdc yi 2n3055 li osilasyon devresi ile ac çevirtip sonra voltaj katlayıcı (amperi düşük oluyor) ile 300 vdcye çıkart adaptöründeki k.diyodu iptal et ederek girişe bağla.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst