Smm Belgesi Riskleri

Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Adana
Merhabalar

Yeni mezun ve ilk işinde 5 haftasını tamamlamış biriyim. Şirketim ufak ve kendi yağında kavrulan bir yer. Tek mühendis benim.Patronum benden smm belgesi almamı istiyor. Ben bu smm belgesi için biraz tedirginim. Sorumluluk tamam ancak ilk işimde smm alıp riske girmekten biraz çekiniyorum. Smm ile ilgili araştırma yapmaya çalışıyorum. Sizlerin de düşüncesini bilmek isterim.
Şirket trafo projelendirme işinde. Genelde tarımsal sulama.
Bu smm yüzünden başı yanan veya hapse giren var mı?
Saygılar.
 
Merhaba, ilk olarak SMM belgesini emo dan alacaksın ve bnce konu ile detaylı bilgiyi oradan detaylı olarak yüz yüze ogrenmen çok daha faydalı olacaktır. Ayrıca bu belge için eğitim görecek ve eğitim sonunda SMM belgesi alacaksın. Bu nedenle olumsuz bir durumla karşılaşmazsin tabi eğitimi iyi dinleyip üstüne dusenleri yaparsan. Ama çok sıkıntı etme bunları yaparsan kolay kolay olumsuz bir durum oluşmaz
 
Herşey senin kontrolünde olacağı için hiç sorun olmaz. Sonuçta şirketin tüm mühendislik işlerini sen yapacaksın. Kimse anasının karnında öğrenmedi. Doğrular yanlışlarla düzelir.
 
Mühendisler için SMM belgelerinin önemi büyüktür, aslında mezun olmuşsun patrondan önce senin istemen gerekirdi bu belgeleri almayı, madem patronun da istiyorsa eğitim giderlerinin bir kısmını yada tamamını ödemeyebilir, sonuçta maddi bir külfeti de var,

söyleyebileceğim şey mühendis olarak özel sektörde çalışacak ise SMM belgelerini al özellikle yüksel gerilim işletme sorumluluğu, elektrik tesisleri ve topraklama konusunda, iş işte öğrenilir, kurs sırasında başka arkadaşlar ile tanışma şansın olur eksikliklerini ilk yıllarda gideremez isen sonrasında vakit ayırman zor olur.

sorumluluk konusunda ise şunu diyebilirim, mesleğin kendisi elektrik sorumluluk tabiki olacak ama yönetmelikleri ve diğer mevzuati iyi bilirsen yapman gereken sorumluluk konularını öğrenip uygularsan bir sorun olacağını sanmam, trafo işi yapıyorum demişsin, sanırım yüksek gerilim işletme sorumlusu olacaksın bu iş için bir kısım bilgiyi kursta alıyorsun, yapman gereken konular belli, sorumlu olduğun trafo ile ilgili kontrollerini yapar ve güvenlik önlemini alırsın aldırırsın, ama kontrollerini yapmaz ve yapmış gibi imza atarsan ( güvenlikle ilgili ekipman tamam mıdır sorunu tamam dersen ) ve bu ihmal yüzünden biri zarar görürse tabiki ve doğal olarak sorumlusu olursun.

başarılar dilerim..
 
Şirket projelendirme yapıyormuş..herhalde projeye imza atacaksın..
proje işinde bir risk yok..eğer YG işletme sorumluluğu işi de alacaksanız
biraz risk var tabi ki...işyeri sahibi de mühendis sanırım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst