sinumerik 810d

kayra2011

Üye
Katılım
5 Haz 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
kolay gelsin herkese,cnc taşlama tezgahın enerji girişi sökülüp 10 m geriye aldık yalnız mankinaya enerji verildiğinde ekranda 120202 hatası veriyor nc/cnc haberleşmesi yok diyor sebebi ne olabilir. hiç birşey sökülmedi.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
SANA ZAHMET EKRAN FOTOSUNU Bİ GÖNDERİRSEN SEVİNİRİM ÇÖZÜM BULURUZ büyük ihtimal eksenlerden biri çakmış ve nc acmıyor dolayısıyla plc haberleşmesi yok simdi diagnos menüsündeki alarmları gönderirsen yorum yapabilirim saygılarımla
 
Son düzenleme:
Elektrik panosu içersinde bulunan NC durumunu kontrol ediniz. LED iki sütunlu bir 7-segment ekran görmelisiniz ekranda 6 rakamı olmalıdır.Sol sütunda NC durumu ile ilgilidir, üstteki yeşil olmalıdır. Sağ sütun PLC ile ilgili olup, üst yeşil olmalıdır. Ayrıca bir titreşen turuncu LED görmelisiniz buda profibus haberleşme ile ilgilidir. Bu durumları kontrol ettikten sonra karşılaştığın durum yukarda anlattıklarımdan farklı ise ürün harddsikli ise üzerinden tekrar yükleme yapmalısınız eğer ki ürün hard diskli değilse programları temin edip WINPCIN programı ile yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yükleme işlemini yaparkan öncellikle parametre dosyasını daha sonra plc ve sırasıyla eksen dosyalarını yüklemelisiniz. Yükleme işlemi yapmadan önce genel resetleme yapmanızı tavsiye ederim. Genel resetleme yapmak için NC üzerinde bulunan S3 S4 anahtarlarını aşağıdaki konumalara getirmelisiniz.

S3=1 al
S4=3 al
Resete Bas
Ekranda 6 gördükten
Sonra hızlıca
S4 --> 3,2, 3, 2, 1, 0.
Şimdi işlem başarıyla gerçekleştirildiyse sağ ve sol nc üzerindeki ışıklar yeşil
olmak zorundadır.

Bu işlemi gerçekleştirdekten sonra yükleme işlemini yapabilrisin.

**Genel Resetleme fabrika ayarlarına geri döndürür. Yedeğiniz yoksa bu işlemi yapmayınız.

 
Merhaba,

Bizim CNC Vida tezgahımızda da Sinumeric 810D var. Ekran üzerinden PLC LADDER diyagramına nasıl ulaşabiliriz, yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba,

Bizim CNC Vida tezgahımızda da Sinumeric 810D var. Ekran üzerinden PLC LADDER diyagramına nasıl ulaşabiliriz, yardımcı olabilir misiniz?
Ulaşamassın. Laptop ile bağlanıp üzerindeki programı çekmek(upload) yada prg mevcutsa direkt bağlantı yapıp izlemen gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,213
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst