sink ve source

ImLeaGenD

Üye
Katılım
26 Nis 2014
Mesajlar
69
Puanları
1
merhaba arkadaşlar
Bu aralar PIC konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve karşıma sink ve source adlı terimler çıktı. Tam olarak ne anlama geldiğini anlatırmısınız ?
 
Merhabalar,
Sorunuzu merak ettim ve araştırdım. Aslında devamlı uyguladığım ancak ismini bilmediğim bir şey olduğunu öğrendim. Sizin sayenizde bende uyguladığım ancak ismini bilmediğim terimleri öğrenmiş oldum teşekkürler. Sizinle de paylaşım;
Aşağıdaki resimlere bakacak olursanız birinci resimde yüklerin birer uçları + DC ye ortak olarak bağlanmış birer uçlarına da NPN transistörler bağlanmış. Burada yüklerin kontrolü -DC ile yapılıyor. Buna Sink deniyormuş. İkinci resimde ise yüklerin birer uçları -DC ye ortak olarak bağlanmış ve yüklerin diğer uçlarına da PNP transistörler bağlanmış. Yani yüklerin kontrolü +DC ile yapılıyor buna da Source deniyormuş.
Bu durumları evimizdeki lambayı yakmak için kullandığımız anahtara benzetebiliriz. Normal de lambamızın bir ucu nötr (-DC) e bağlı olur. Faz önce anahtara (transistör) oradan da lambamıza gider.( Source durum). Tam tersini yapsaydık ki bu durum elektrik tesisatı için uygun değildir, Sink durum olacaktı.

S_NKSOURCE.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,022
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst