Simotion Hakkında Yardım

Kafanur

Üye
Katılım
20 Eki 2016
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar,

Simotion ile ilgili Siemens'i aradım bilgi almak için ama adamlardaki ego dedemde bile yok açıkcası :)) Yok siz onu yapamazsınız yok bunu yapamazsınız vs vs deyip sallıyorlar... En son çare buradan yardım almaktayım...

Arkadaşlar bu simotion dedikleri şey nedir ? Ben elektrik müh. Plc programlıyorum, v20 devreye alıyorum, v90 ile servo sürebiliyorum. Ama hareket kontrollerine de giriş yapmak istiyorum. Genel bir bilgi istiyorum mümküse...

Yani simotion programlanabilen birşey midir ? Yoksa parametre mi yüklüyorsunuz ? İlgili fonksionları nasıl çalışıyor ? Yazılımı nedir ? Modelleri nedir nerelerde kullanılır ? İnternette çok kaynak bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba;

Simotion genel bir tabirle PLC gibi çalışan hareket kontrol sistemidir. PLC gibi kullanılabilmesinin yanında PLC ve hareketi birleştirebilen bir yapıdadır diyebiliriz. Simotion modüler bir yapıdadır yani bir kontrol ünitesine birden fazla değişken cihaz bağlanabilir ya da müşteri beklentilerine göre cihazlar şekillendirilebilir. Simotion Genel olarak MCC (Motion Control Chart) adı verilen grafiksel bir programlama dili ile programlanır ancak bunun yanında ST adı verilen text komut tabanlı, ladder ya da fonksiyon blok diyagram (FBD) ile tıpkı bir plc gibi programlanabilir. Performans beklentilerine göre değişik kontrol üniteleri bulunmaktadır. Cihaz içerisine entegre olarak Güvenlik programlanması yapılabilir (Safety integrated), Profinet, Profibus ve MPI kullanarak saha cihazları ile iletişim kurabilir, OOP (Object oriented Programming) Nesne tabanlı programlamayı destekler ve OPC UA gibi yeni nesil yazılım-iletişim teknolojilerini destekler. Programlama Simotion Scout ve TIA Portal aracılığı ile gerçekleştirilir.

Daha fazla bilgi için:

https://www.siemens.com/global/en/home/products/automation/systems/motion-control.html#
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,893
Son üye
bozwolf

Yeni konular

Geri
Üst