Sigorta ekleme

tlgayyci

Üye
Katılım
26 Tem 2014
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar sigorta kutusuna fazladan 1 tane sigorta nasıl ekleyebilirim detaylı anlatırsanız daha iyi olur.Birde mesela sigortanın girişine faz giriyor diyelim çıkışına 1 fazdan daha fazlası bağlanabilir mi
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
elektrikçi çağırmak istesem buraya yazmam zaten öğrenmek istediğim için soruyorum
 
Mesleğiniz elektrik ile alakalı ise ve bunun için öğrenmk istiyorsanız ok.
Ama eline pense tornavida almamış birinin bunu yapması ileride kötü olaylara sebebiyet verebilir..
Bu yüzden elektikçi çağır dedim kardeşim.
 
Öncelikle tüm sigortaları indirin sigorta kutusunu açın, ana sigortaya fazın nereden geldiğine kontrol kalemi ile bakın. Daha sonra güvenliği artırmak için elektriği aşağıdan da kesin.(sigorta panosu) Bağlayacağınız sigortayı raya oturtun. Uygun kesitte (4-6 mm^2) bir tek damarlı (NYA) (enya derseniz elektrikçi anlar) kablo ile sigortanın elektrik girişini üstten çıkışını alttan olacak şekilde bağlayınız. Yalnız sıkarken ne gevşek bırakın ne de var gücünüzle sıkın, ikisi de sakıncalıdır. Nötr hattıda sigorta kutusu içerisindedir, toprak hattı da aynı şekilde. Bağlarken nötr ve toprak hattını karıştırmamaya mutlak suretle dikkat edin.

Sigortanın alt terminalinden elektriği alıp istediğiniz cihaza bağlayabilirsiniz. 10 Amperlik sigortalara kadar 1,5 mm^2, 20 Ampere kadar 2,5mm^2, 32 Ampere kadar 4 mm^2 kablo kullanabilirsiniz.

Priz bağlayacaksanız 16 Amper B tipi sigorta ve 2,5mm^2 kesitte kablo kullanın.

Sarı-yeşil kablo toprak, açık mavi kablo nötr diğer renkler fazdır. Bağlantıları buna göre yapın, ancak elektrik alırken renklere bakarak aldanmayın elektrikçilerin çoğu elindeki kabloyu kullanır dikkatli olun.

İşlemler basit gibi görünsede uygulama esnasında birçok zorluk ve tehlike ile karşılaşacağınızı özellikle belirtmek isterim. Birçok kablonun bir araya getirildiği gevşek bağlantılar (özellikle nötr hatları) üzerinden kuvvetli akım geçerken ısınıp yangına sebebiyet verebilirler. Elektrikçiye yaptırmanız en iyisidir.

Saygılar....
 
Yok abi anladım seni uyarın için sağol da az çok bilgim var yanlış bi şey yapmamak için tam oturtmak istiyorum sigortada nötr ve toprak bağlantısını çok rahat yaparım orda sıkıntı yok da faz tam kafama oturmadı şu köprüleme işini tam anlamadım onu anlatırsanız sevinirim
 
alpernbugra yardım için sağol kardeş
 
Şöyle söyliyim o zaman..Sigorta eklemek istediğin yer bir ev ise genelde şöyle olur.
Sigorta kutusunu açtığında genelde 3 ila 6 arası(ortalama 100 m2 bir daire için konuşuyorum)
sigorta görürsün kutuda..Eğer kaçak akım rolesi var ise sigorta kutusuna gelen faz iletkeni önce rolenin üstteki L yazan girişine,alttaki çıkışından ise diğer sigortalarına, köprüleme iletkenleri ile dağıtılır..
Nötr iletkeni de aynı şekilde rolenin N yazan girişine,çıkışıda bütün nötrlerin toplandığı bir klemense
veya doğrudan sarma yöntemi ile direkt olarak bağlıdır..Şimdi sen nötr ve toprak iletkenlerini biliyor isen
yapacağın şey şu;kaç amper sigorta takacağını ve O sigorta ile neyi koruyacağını bilmiyorum ama gerekli önlemleri aldıktan sonra sigortayı raya oturttur,hemen yanındaki sigortanın alttaki girişinden bir parça kablo ile köprü yap(2.5 mm nya ile)..Köprü dediğimiz şeyde atlama yapacaksın yani,diğer sigortalarda nasıl yapılmışsa sende aynen onu yapacaksın..
 
çok saol abi gayet iyi anladım o köprüleme yaptığım sigortanın çıkışındanda(üstten) bağlamak istediğim cihaza kabloyu götüreceğim anladığım kadarıyla
 
Evet..Not:Atlama yapacağın iletken kesitini 2.5 mm değil de bulabilirsen
4mm kullan..Daha sağlıklı olur..Koruyacağın cihazın gücüne göre 2.5 mm de yeterli
gelebilir fakat sen 4 mm kullan.Gevşek bağlantı yapmamaya özellikle dikkat et..Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst