Sigorrta

Yarın allah izin verirse yapıcaz bakalım..eğer bi aksilik çıkmazsa fotosunu tekrar gönderirim yaptığımız işin inşallah..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şimdi resmi açamıyorum şuan eğer öyleyse dairede 380 v.var ama dağıtım yapılırken belki de tek fazı dağıttılar yarın resmi tekrar incelerim cevap yazmaya çalışırım burada saat gece 12 oldu iyi geceler

Sent from my HUAWEI P7-L10 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Eywallah sağolun yardımlarınız için iyi geceler.
 
Trifaze Kaçak akımın yanında trifaze sigorta da al kaçak akım sigorta görevi yapmaz daire için 30mA 40A alacaksın.30mA koruma değeri 40 A kontakların dayanma Amperi

Sent from my HUAWEI P7-L10 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
1 trifaze adet kaçak akım rölesi 2 adet trifaze sigorta 2 adet monofaze sigorta alıcam..
 
Ekli dosyayı görüntüle 33950

Bu sigorta arkadaşlar sağdan en baştaki sigorta lamba ve prizlere bağlı..
Resimi şimdi inceledim en sağda sigortanın altından kablo geçiyor en soldakinin de altından kablo geçiyor bunlar beni yanıltmış.
Resmi incelediğimde en sol dan 3.6.ve 7.sigortaların üstten girişleri boş gibi geldi bu sigortalarda kablo var mı?Sizin evinize giriş panosundan trifaze elektrik geliyor ama daire içine monofaze elektrik dağıtılmış buda bütün yükün tek kablodan geçmesine sebep oluyor.Bu tek sigortaların amperi 16A olarak okudum bu bir daire için küçük bir değer en azından ana sigorta 25A olmalı.Sizin trifaze elektriğiniz olduğu için her hattın başında 16A sigorta olması normal şartlarda yeterli ama tek faz dağıtıldığı için yetmiyor!Size sorduğum sigortaları bir inceleyin üstten kablo girişi var mı ben resimde göremiyorum.
Resimden giriş sigortalarını seçemiyorum.Giriş panosundan kablolar sigortaların alt tarafına girip dağıtılmışt a olabilir sigortalara yukardan girip aşağıdan çıkmışta olabilir bunu çözmeniz lazım dağıtım nasıl yapılmış.Benim gördüğüm sağ taraftan birinci sigortanın oradan bir kahve birde siyah kablo geliyor ama bu kablolar sigortadan mı çıkıyor yoksa giriş panosundan mı geliyor anlaşılmıyor!Yine en sağdan mavi kablo geliyor 3.sigortaya giriyor(sağ baştan 3.sigorta)en sağdaki sigortanın oradan siyah bir kablo sağdan 4.sigortanın oraya geliyor ama sigortaya bağlımı bu resimden görünmüyor.
Verdiğin bilgilerden şu kesin olarak anlaşılıyor ki dairene trifaze elektrik geliyor fakat daire içine monofaze dağıtım yapılmış.
 
3,6,7 sigorta üst girişleri boş..altttan sigorta kutlusunun hemen altında priz ve anahtar var allttan gelen kablolular onların..o Zaman Nasıl olucak monafaze KAR alınıp diğer sigortalarda monofaze 25 A olucak...o mavi kablo 1 4 6 sigortaya bağlamış yukarıdaki topraklama barasına bağlamış...bu dediklerimiz ana sigortadan gelen kablolar kahverengi kablo 2 5 7 siyah kablo 3 5 inci sigortalara bağlanmış yani aşağıdaki panodan gelen kablolar burdaki sigortaların altından girişleri yapılmış...
 
Trifa KAR in yanina monofaze sigorta Taktik 8 sigortanin 4 u atiyor...25 A mono sigorta trifaze KAR 40A

Neden yapiyor böyle herseyi dogru yaptim baglantulari
 
Evet arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim...neden olmadı KAR i ??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst