Sigma profillere birkaç işlem yaptırmam gerekiyor, nerede yaptırabilirim?

certy

Üye
Katılım
11 Ara 2010
Mesajlar
85
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Doğuş Kalıp'tan almış olduğum sigma profillere kılavuz ve alın bağlantı için delikler açılması gerekiyor. Doğuş Kalıp'a yaptırmak için iletişime geçtim. Ancak İstanbul Bayrampaşa'daki talaşlı imalat bölümünün taşındığını ve artık talaşlı imalat bölümünün müşterilere hizmet vermediğini söylediler. İstanbul içinde, sigma profillere nerede işlem yaptırabilirim? Önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
 
İstanbul İMES Doğuş Kalıptan aldığım alü sigma profillerin alın kısımlarına istediğim dişleri açmışlardı.
 
Diş açmak çok zor değil. Bir tane pafta edin, tornacıyla uğraşma. başka bir kaç delikte dene.. 2-3 ten sonra bi şekilde açacaksın zaten. Zaten daha çok diş açman gerekecek
 
Doğuş Kalıp İmes şubesi, delik ve kılavuz başına 2 TL + KDV fiyat verdi. 100 delik ve 114 de diş çekilecek. Bu da toplam 500 TL civarı yapıyor. Dişleri bu fiyatları duyduktan sonra kendim açacağım kesin. Delikler konusunda da basit bir sütunlu matkap mı alsam yoksa oraya mı deldirsem kararsızım.
 
Biraz iyice bir el matkabı ile de olur diye düşünüyorum. Sanırım açacağınız dişlerin çoğu alından, delinmesi gerekmiyor. Hazır ve düzgün yapıdaki delikler hatalı kılavuz çekmeyi de büyük oranda engelleyecektir. Kılavuz çekerken yağ kullanmakta da fayda var. Klavuz delik içerisinde kırılırsa çıkaratamayabilirsiniz!

Burada klavuzlar pahalı, sabrınız varsa aşağıda bir örnek. Frezelerdeki gibi kalite de önemli, biraz daha kalitelisini almak iyi olabilir (HSS, HSS-E).

https://www.aliexpress.com/item/5pc...32767078978.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1aF92B

EK: Yazınızı dikkatli okumamışım, delik işi çoğunlukta.
 
Son düzenleme:
Bende klıavuz için pafta yok. Bir parça kalın flexiglass'a kare şekilde delik açtım CNC ile. Onu kullanıyorum. Diğerlerinde daha pratik..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst