Sigara duman detektörüne bağlı olarak, pencereyi açıkken otomatik olarak kapatan bir sistem

oxygene85

Üye
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Konum
İstanbul / Maltepe
Merhabalar,
4 katlı bir apartmanın 3. katında oturuyorum. 9 aylık bir bebeğimiz var. Odasının penceresi, bir tarafı açık olan apartman boşluğuna bakıyor.
En alt katta sigara tiryakisi bir aile yaşıyor ve içilen sigara dumanı pencere açık iken aşırı rahatsız edici bir biçimde içeriye doluyor.
Sigaralarını ne zaman yaktıklarını bilemediğimden, odayı havalandırdığım zamanlar pencere önünde duman nöbeti bekliyorum.
Sigara duman detektörüne bağlı olarak, pencereyi açıkken otomatik olarak kapatan (en azından pencere üstten açık vaziyette iken) basit bir sistem kurulabilir mi? Ne kadarlık bir bedeli olur?
Oda içerisinden ve pencereden apartman boşluğuna doğru fotoğraf linkteki gibidir.

https://i.kontrolkalemi.com/1/JpyPko.jpg
 
Pencereler e manyetik kontak koyarak bir röle yardımı ile fanı çalıştıran bir sistem yapılabilir
 
Cevapladığınız için teşekkürler. Fanlı bir sistem pek düşünmüyorum. Sadece duman algılandığında pencere kapansın istiyorum.

Elektrikten çok anlamıyorum. O yüzden nasıl bir çözüm üretilebileceğini, hangi tür cihazlar gerekeceğini ve bağlantılarını kestiremiyorum. Böyle bir sistem kurabilecek bir firma veya elektrikçi tanıyor musunuz?
 
Pancur ile yapılan bir sistem olabilirmi aradığınız sistem
 
adece duman algılandığında pencere kapansın istiyorum.
otomatik pencereler var. elin ulaşamadığı noktalarda evinizdeki lambayı kapatır gibi kapatılabiliyor. siz butonla değilde duman dedektörüne göre yapacaksınız. dumanı algıladığında otomatik kapanacak.
 
duman dedektörünü duman nereden çkıkıyor se oraya yakın br yere yerleştirin dedektör algıladıgında br uzaktan kumandanın verici butonuna bassın kumanda algıladıgı zaman arabaların slecek motoru var hurdacılarda 20tl gibi bu motor her türlü kapıyı açar kapar rf uzaktan kumanda 50 tl bu devrenn beslemes vs heps 100tl gibi olur zannediyorum kapı kapalı limit ve açık limit swiç laves le mükemmel çalışır sizde rahat
edersiniz saygılar.
 
bu iş bıraz uzun yukarda oda gırışıne koysan dedektoru algılamaz duman homojen şekilde dağilarak gelecek aşağıda sıgara içen kişinin penceresı mantıklı bu seferde havalandırma başka ailelerdende içen olacak onu algılamaz bence en mantıklısı kapalı tutup pencereye havalandırma için filtre takmak ne derece faydalı olur orası tartışılır ben şahsen sıgara içiyor olsam bebek rahatsız oluyorsa gıder parkta içerım tanımadığım duşmanımın çocuğu olsa dahı zehırlemeye hakkım yok uyarsanız belkı sağlıklı duşunen bırı olabılır allah kolaylık versın
 
Bebeğin odasını değiştirirdim sigra dumanını yok eden ion jeneratörleri var garanti ediyorsa alırım veya son çare polen filtreli klima (soğtma amaçlı düşünmeyin nem alma hava dolaştırma fonksiyonları).
 
onun tek çaresi o güzel bebeği başka odaya almak. (Maşallah)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst