siemens v20-5BE22 ile solar sulama ayarları

altu

Üye
Katılım
9 Mar 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
s.a hocalarım 16 adet güneş paneli aldım trifaz motorum var bunları kullanarak sulama yapmak istiyorum araştırmalarım sonucunda siemens 6SL3210-5BE22-2UV0 /SINAMICS V20 2,2 KW 3F/3F sürücüsünü kullanıyorlarmış... bu sürücüyü alıp direk taksam çalışacağını düşünmüyorum hangi ayarlamaları yapmam lazım bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim
teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,
yaptığınız uygulamayı daha önce yapmadım fakat sinamics V20 ler kolay devreye alınabilen cihazlardır. Ekteki dökümanda size uygun olan macroları kullanabilirsiniz(CN-AP)
Videoda sürücüyü devreye alma anlatılmış. Siz ilk enerji verdiğinizde, videonun 30. saniyesindeki ekran ile başlayacaksınız. Aksi bir durumda videonun başındaki fabrika reset parametrelerini girerek tekrar devreye alma yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.


http://www.san-el.com/wp-content/uploads/2013/05/Sinamics_V20_Devreye_Alma.pdf
 

Ekli dosyalar

  • Sinamics_V20_Devreye_Alma.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
hocam teşekkür ederim. video yu inceledim de direk bu parametreleri girsem calışırmı diyorsunuz sizce başka bişey yapmama gerek varmıdır.
Kısaca 16 paneli bağlıyacağım oradan bir iki sigorta oradan direk motora bağlantı yapacağım birde motorum trifaz
 
videodaki parametreler işinizi görecektir, birtek beslemeniz dc olacagi için belki farkli bir kac parametre ayarlamak gerekebilir onuda arastirip yazarim yine buraya(sürücü beslemesini dc yapacaginizi dusunerek yazdim bunu) Videoda 300 serisindeki parametrelere, sizin motorunuza ait bilgileri gireceksiniz. Macro seçimi yani videodaki CN sizin kontrol yönteminizdir. Bu macrolari ustteki dokumandan inceleyip hangisini kullanmak isterseniz onu secmeli ve buton baglantilarini gosterildigi gibi yapmalisiniz.
Surucuyude motorunuzun gucune uygun secerseniz sıkıntı yasamazsiniz.
telefondan yazdigim icin yazim hatalari olabilir kusura bakmayin.
 
İlk olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
elektrik olmayan bir yere koyacağım güneş panelinden sürücü beslemesi yapabiilirmiyim ki yoksa harici bir akü falan mı kullanmam gerekir. tahminimce güneş panelinden dc besleme olur diye düşünüyorum... 2.2 kwlik motorum var 2,2 kwlik sürücü almayı düşünüyorum 16 * 260 wattlık panel kullanacağım herhalde doğru hesaplamışımdır. sürücünün beslemesinide panelden almayı düşünüyorum
 
Dediğim gibi bu sekilde bir uygulama yapmadigim icin besleme konusunda emin konusamiyorum. Ekteki dokumanda solar panelden çıkıp, direk surucunun dc beslemesine girmiş.
 

Ekli dosyalar

  • 8.pdf
    2.2 MB · Görüntüleme: 243
hocam verdiğin bilgiler için sağol... ben alacağım yere danışayım birde
 
Altu bey merhaba sistemi çalıştırdınızmı acaba,hangi parametreleri değiştirdiniz.
 
Ben V 20 (2.2 kW kapasiteli ) sürücü ile 10 panel üzerinden 1,5 kW / 2 hp çalıştırdım, fakat ihtiyacımız olan suyu alamadık, daha sonra çalıştırdığımız motor AC 380 V. bağlıydı onu çıkardık AC 3x220 V. Solar Motor taktık kW yine aynı olacak şekilde şu anda gayet verimli ve akü kullanmıyoruz. 30 metreden saatte 7 m3 su alıyoruz.
 
Ben V 20 (2.2 kW kapasiteli ) sürücü ile 10 panel üzerinden 1,5 kW / 2 hp çalıştırdım, fakat ihtiyacımız olan suyu alamadık, daha sonra çalıştırdığımız motor AC 380 V. bağlıydı onu çıkardık AC 3x220 V. Solar Motor taktık kW yine aynı olacak şekilde şu anda gayet verimli ve akü kullanmıyoruz. 30 metreden saatte 7 m3 su alıyoruz.

hocam bahsettiğiniz uygulamayı yapmak üzereyiz 12 panelle trifaz motor sürmeyi deneyeceğiz ancak siz su alamadık deyince şuan bende de bir çekince oluştu. bahsetmiş olduğunuz solar motoru nereden aldınız. bu konuda yardımcı olur msuuuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst