Siemens Simotion Scout

Simotion, siemensin servo uygulamalar için piyasada olan kontrolörüdür. Scout yazılımı servo programını akış diyagramı şekline kadar indirgenerek program yazabiliyorsunuz. Özellikle motorların senkron hareketlerinde( Hız ve açısal senkronizasyon), pozisyonlama, Interpolasyon(dairesel hareketler), CAM fonksiyonu sayesinde master olarak tanımladığınız eksene diğer motorların istediğiniz bir fonksiyonla hareketlerinde rakiplerine fark atan bir programlama desteği mevcut bir sistemdir.
Scoutun içerisinde bir sürü teknolojik fonksiyonlar bulunmaktadır, ayrıca hem PLC gibi sürekli dönen bir taskları ve hareketkontrolü ve diğer adım adım işlemler için Motion Taskları bulunmaktadır, Motion tasklar PC de çalışan programlar gibi bir şart sağlanmadan bir alt satıra geçilmez yani sürekli bir çevrim yoktur!
PLC de yazdığınız komutlar ve programlar Simotion için bir iş değildir onun asıl görevi servo senkronizasyon, CAM
ve Interpolasyon üzerine diğer işleri çevrim süresi olarak iş olarak görmez.


Yani simotion scout ile robot kol kntrolü yapılabilir mi?Yapılamaz ise simotion scoutun kullanım alanı nedir endüstride?Örnek vererek açıklayabilir misiniz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,007
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst