Siemens Simotion Scout

Konu'ya bakış açın kesinlikle PLC olmamalıdır.
Sisteme PC ve PLC karışımı gibi bakmalısın.Konuyla
ilgili dökümanları sabırla oku.Güzel örnekler var.
Eğer imkanların varsa bir deney seti satın al.
Bol uygulama ile kendini geliştirebilirsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
aslında simotion sürücü ile plc entegre edilmiş bir sistem olarak görmekte fayda var (örneğin simotion d serisi). bu yüzden önce servo yapısını ve sürücüsünü (sinamics integrated) öğrenmek gerekir. daha sonra CU denilen control unit (kontrol ünitesi) de yer alan programlama yapılarını (MCC, LAD,ST, execution systems vb.), eksenleri (axis) ve onların parametrelendirilmesi vb. gibi konulara eğilmek gerekir. tabi herkesin öğrenme yolu farklıdır. fakat önce güzelce teorik bilgileri sindirmek gerekir. ama kesin olan bir şey ise; simotion, scout, servo uygulama yapmadan öğrenbilecek bir konu değildir. o yüzden gerçek bir set veya uygulama üzerinde çalışmakta fayda ver.
kolay gelsin.
 
Slm arkadaşlar benimtez konum scout 4.1.1 üzerine bulduğum çoğu döküman ise v4.0 hakkında arada nasıl farklar var? ve tavsiye edebileceğiniz dökümanlar varsa(siemens.com hariç) çok memnun olurum sağlıcakla kalın.
 
Slm arkadaşlar benimtez konum scout 4.1.1 üzerine bulduğum çoğu döküman ise v4.0 hakkında arada nasıl farklar var? ve tavsiye edebileceğiniz dökümanlar varsa(siemens.com hariç) çok memnun olurum sağlıcakla kalın.

o dökümanlar işini görür. yeni versiyonda birçok yenilik olmakla beraber, bunların sana engel teşkil edeceğini sanmam. kolay gelsin.
 
kolay gelsin arkadaşlar peki bu kartın pc ile plc arısında haberleşmesi nasıl olacak??
 
3 yol kullanılabilir.
1-MPI
2-Profibus
3-Ethernet üzerinden haberleşebilirsin.
 
Bu konuyla ilgili çok çeşit döküman okumuştum ama onları ilk görsüğüm yerde paylaşacam
 
Simotion D'de trace function kullanılarak 4 sinyal aynı zamanda izlenebiliyormuş. Ama lakin fakat ben bağlandığımda 1 sinyale izin veriyor ve 2-4 trace func.lar için operating mode buna izin vermiyor gibi bir bilgilendirme ekranı çıkıyor. 4 sinyali aynı anda nasıl izleyebilirim ?
 
çok mkapsamlı bir konu...siemensin motıon club sitesinden gerekli dökümanlar var
 
scout programının cam yapısı mekanik kam ile aşağı yukarı aynı yapıdadır. eksenlerden birine veya oluşturduğunuz sanal bir eksene bağlı olarak diğer eksenlerin yapacakları hareketleri bir kam eğrisi çizerek veya scout a çizdirerek hareket ettirmektir.tek yönde sürekli dönen bir asenkron motorun önüne mekanik bir kam tasarlayıp diğer eksenleri bu kam vasıtasıyla 360 derecenin değişik açılarında değişik hızlarla çalıştırmaktan bir farkı yoktur.scout bu tip bir mekanik çalışmanın yerine servolarınıza sizin hazırladığınız bir kam üzerinden hareket verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst