Siemens micromaster kontrolü

Hocama çözümünü gösterdim ve olacağını söyledi..Zaten sizde denediğiniz için olmaması söz konusu değil.Anladığım kadarıyla, şimdi benim 2 tane dijital girişi kullanmam lazım.Birisi start stop için diğeride saycı bilgisi için.Startı elle yapacağım.Kumandada bir mühürleme ile bunu yaptım ve motor girdiğim parametlerelere göre kalkacak.22 m için sayıcıdan bir çıkış alacağım, bu değerde motor durma sürecine girecek ve yavaşlayacak.25m içinde sayıcıdan bir çıkış alıp bunuda yaptığım mühürlemeyi kaldırmak için kullanacağım.Start ortadan kalkınca motor tamamen duracak.Burasını anladığımı düşünüyorum.
Fakat sürücüye, hangi girişten hangi bilgi geldiğinde ne yapması gerektiğini nereden ayarlayacağım?Örneğin 22m bilgisi geldiğinde sürücünün yavaşlama rejimine gireceğini nasıl yapacağım??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Birde bu frenleme direnci nasıl takılıyor ve nasıl aktif oluyor?
 
yapmak istediğiniz sistemde micromaster hız kontrol cihazı kullanırsanız biraz zorlanırsınız. yavaşlama zamanını göz önüne almak gerekirse 2 sn yaparsanız hız kontrol cihazına dur komutu verseniz dahi 2 sn çalışmaya devam edeceğinden fazladan bir sarma olayı meydana gelir. şimdi şöyle düşünebilirsiniz ben boşta dönme zamanına göre sistemi ayarlarım oda sorun olacaktır herdefasında standart olarak durmayacaktır. eğer 0 (sıfır ) yaparsanız hızlıdan yavaşlamaya gecerken sardırmış olduğun malzemede bir boşluk meydana gelecektir. ayrıca sık sık micromaster arıza yapacaktır. micromaster cihazının çıkışına kontaktör bağlamayı düşünebilirsin ama micromaster cihazının paremetre ayarlarında kontaktörü görme diye bir paremetre yoktur. (uzun yıllardır kullanmadım )

Yapmak istediğin sistemde bana sorarsanız frenli motor kullanırım. hatta işin hızını bilmiyorum ama hız kontrol cihazı kullanma zorunluğu yoksa çift devirli motor kullanırım.

bu bir ödev konusumu. öncelikle cihazı satın aldınızmı veya labaratuvar ortamındamı kullancaksınız. cihaza göre paremetre ayarları ve bağlantıları konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

genelde yazmış olduğum her cevap bir şekilde tartışmaya sebep verdiğinden konuları özelden cevaplamaya çalışırım. burası bir forum sayfasıdır diye düşünülebilir burada kullanacağın çihazı örnek alacak olursak şimdi bu cihazı savunmaya gececeklerdir. daha önceleride yazdım. micromaster cihazının paremetre ayarları kesinlikle işi riskli ise sahısa bırakmamaktadır. kendisini emniyete almaktadır. çıkışına kontaktör bağlarsanız anında arıza gececek olup benim çıkışımda motor yoktur diyecektir.
 
Şimdi öncelikle bu bir ödev.Hocam micrmasterla bu işi yapmış ve olabileceğini söylüyor.Yani sorunlar o kadar önemli değil.Ben hiç kullanmadım bu ürünü ama sorunlu olduğunu bir kaç yerde daha duydum..Şunu söyleyeyim ben şöyle yapacağım.Buna hocamda tamam dedi.Ama parametre ayarlarında sorun yaşıyorum.Daha önce hiç kullanmadığım için.
Ben şu şekilde yapmayı düşünüyorum:
Dın1 ucuna bir start butonu ile ve kontoktör yardımıyla klasik mühürleme tekniği ile start vereceğim.Motor 5sn de 40hz e ulaşacak.Burada sorun yok..Din2 ucunada sayıcıdan aldığım 22m bilgisi ile bir röleyi aktif edeceğim ve motor yavaşlama rejimine girecek.Mesala 2sn sonra frekans 5 hz e düşecek.5hz de sarma işlemi devam edecek.Sayıcıdan 25m bilgisini aldığım zaman yine bir röle yardımı ile kontaktörün mühürlemesi kalkacak ve start ortadan kalktığı için motor duracak.İşte benim takıldığım bu yavaşlama ve kalkış rejiminde istediğim sürede istediğim frekansa ulaşmam için inverterin hangi parametrelerini hangi konuma getireceğim..
Not:Sayıcı 2 set değerli olacak.22m de bir kontak çıkışı 25 m ise farklı bir kontak çıkışını aktif edecek.Bundada sorun yok.
Tekrar söylüyorum benim tek sorunum din1 vw din 2 uçları ile motoru istediğim şekilde hızlandırmak ve istediğim şekilde yavaşlatabilmek..
Ayrıca özelden yazmamın sebebi herkes okusunki gerçek bir paylaşım olsun..Bencillik yapmamak istedim.Başkalarıda aynı sorunla karşılaşırsa bir fayfamız dokunabilsin..İlgin içinde teşekkürler amasyalı..
Umarım anlatabilmişimdir.Bu projeyi ben cumaya teslim edeceğim.Bu sarma işlemi ile uğraşan arkadaşlar varsa ölçü tekerleği ve encoderı ne marka kullanmalıyım.Bildiğim kadarıyla autonics firmasının böyle bir ürünü var..Bu işimi görürmü??
 
Micromaster cihazı için
P0003=3
P1000=23
P0701=1
P0703=15
p0704=15
P0706=33
P1003=40
P1004=5
P1120=5
P1121=2
P1082=40 size kalmış

Çalışma şekli 40 HZ için
DIN1+DIN3+DIN6
5hz çalışma için
DIN1+DIN4+DIN6
dır.

Daha önce dediğim gibi çıkışa kontaktör bağlarsan cihaz arızaya gidecektir. kontaktörü görme paremetresi yoktur.(uzun yıllardır kullanmadım)
 
Çalışma şekli 40 HZ için
DIN1+DIN3+DIN6
5hz çalışma için
DIN1+DIN4+DIN6
dır.
demişsin.Bunu pek anlamadım.Birde ebn sadece din1 ve din2 yi kullanacağım.Ama sen p0701,p0703,p0704 ve p0706 parametrelerinide yazmışsın.Yani ben direk din2 aktif olunca 2hz de çalış ve din1 lede start stop yapacağım.40hz de çalışma kısmını anladım.Din1 aktif olunca 40 hz e çıkacak rampa fonksiyonu halinde.Ama burada p0703, p0704, p0706 yı kullanmaya gerek varmı??
 
sıemens inverter konusunda zayıf. kalite bence 0.
 
arkadaslar merhaba..benim elimde 5.5 kw lik micromaster 420 var...plc den veya bir kumanda devresinden digital girislere 3 sinyal gonderip motoru her giristen farkli hizda calistirmak istiyorum..parametre ayarlari nasil olmali..tesekkurler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,623
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst