siemens bulaşık makinesi su boşaltmıyor

otkay35

Üye
Katılım
13 Şub 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
52
siemens hi sense model bulaşık makinası su boşaltmıyor.elektronik kartın güç devresi yanmıştı.tamir ettirdik.Bu seferde makine yıkamayı bitiriyor ama durulamada bile pis suyu kullanıyor ve bitiriyor.sizce kartta mı arıza varmı acaba?yardımcı olurmusunuz?
 
Büyük olasılıkla su boşaltma pompasının kendisinden veya elektriki bağlantılarından dolayı oluşan sorunla ilgilidir. Bu kartı sıfır olarak (yeni) değiştirdiğinizden dolayı direk kartın kendisiyle ilgili değil, karttan program zamanlamasıyla, bu pompa kirli suyun boşaltılması aşamasına tam geldiğinde bir sıkıntı olmalıdır, mantıken.

Su boşaltma pompasındaki elektrikli geçme pabuç (kablo başı tutucuların) bağlantılarını gözden geçirin, pompada bir tıkanıklık olup olmadığına bakın, ayrıca karttan bu boşaltma pompasına kadar olan elektrik çıkışında herhangi elektriki problem (temassızlıklar gibi) bulunup bulunmadığını iyice kontrol edin. Su boşaltma pompanız programla su boşaltma zamanı gelmesine karşın bir nedenle elektrik alamayıp devreye giremiyor veya devreye girmesini engelleyen mutlaka başka bir neden bulunmalıdır. Kolay gelsin.
 
pompaya direk 220 v verdim pompa sorunsuz çalışıyor herhangi bir sıkışma yok pompanın bulunduğu yer temiz kartın üzerinde 2 adet küçük büyük röle var bunların hangisi pompaya akım iletiyorsa o devrede sorun olabilir.elektronikten anlamam ama tahminim bu yönde.Bu arada kartı sıfır almadık tamir edildi.üzerinden diyot, entegre,akımı süzen bir parça değişti.
 
Son düzenleme:
bi bilen yokmu arkadaşlar?
 
Merhaba. Devre takibi yaparak pompaya olan çıkış akımının, bu büyük veya küçük rölelerden hangisi ile direk bağlantıda olduğunu da bulursanız eğer, sonrasında NO-NC (Normalde açık-normalde kapalı) rölenin 3 çıkış kontağından, dc. enerjisini aldığında makineye doğrudan giden kontak uçlarını artık avometre ile ölçebilirsiniz.

İnternette mini rölelerin alt bacak bağlantıları google görselde resim olarak da vardır. İç çalışma prensibi ve alt bacak dağılım şekli tümünde aynidir. Sorumlu röleyi tam olarak bulduktan sonra, onu yerinden, lehim bağlantılarından tam söküp üzerinde, yazan dc. değerini harici olarak uyguladığınzda, 1,2,3 nolu NC ve NO kontaklarının o andaki fonksiyonellik durumunu, avometredeki omaj ölçümüyle tam doğrulayarak,bu röle işlevsel değilse eğer, orijinalini elektronikçilerden sıfır olarak satın alıp değiştirmeniz gerekiyor. Bu işlemlerden sonra pompa motoruna 220 vac gerçekten mini röle kontakları işlev görmeyip değiştirilmişse eğer bu sorun giderilecektir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst