Sieg C6 CNC çevrim projesi

Hayırlı olsun abi maşallah :) Nokta yapmak için kırık klavuzlardan faydalanabilirsin. Ucunu taşlayarak sivrilttiğinde güzel nokta oluyor :)
Kaynak olayını elin gavuru güzel yapıyor nasıl yapıyorsa :) Robot kol ile kaynak yapıyormuş gibi kaynak yapıyor :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
suat bey bende sizin gibi sieg x3 marka frezeyi cnc ye çevirmiştim. şimdi de jetco jml 2305 torna var onu çevirmeyi planlıyorum ama sizin bu sayfayı bayağı takip etmem lazım zira x3 ü cnc ye çevirmem benim ilk tecrübemdi motorları eksen kartlarını hep yanlış almışız bilmeden işin aslı hazır aldım komple panoyu ve motorları ben sadece bilyalı milleri ve mekaniği hallettim. bu arada frezem üniversal iken daha çok iş yapıyordum şimdi küçük bir kanal açacan, otur resmini çiz, gkodunu çıkar sonra makineye ver işlesin. çok işime gelmiyor o yüzden atölyedeki projelerin çoğu iptal oldu.:)
tornayı yeni aldıysanız size bir fikir sunayım. z ekseninde matkapla falan delik delmek için mecburen arabayı kullanacaksın ama öyle fazla abanma zira bariz esneme yapacaktır.çok yavaş yavaş talaş kaldırmalı fazla abanmaya gelmez bu makineler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
X ekseninin vidalı mil ve somunu geldi.

RSK tipi 1205 somun ve mil. Arabanın iç kısmı dar olduğu için böyle bir şey kullanıyorum. Vidalı gövdesini kendim yapacağım.

IMG_20170404_160439.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst