shrink fırını arıza

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar Merhaba

Paketleme ünitesinde kullandığımız shrink fırını 2 gündür arızalı. Arıza öncesi makine hakkında bilgi vereyim belki faydası olabilir.
Konveyor bant üzeri naylon mamuller fırına girmekte ve naylon büzüşmüş olarak çıkmaktadır. 6 adet resistans bulunmakta ve max sıcaklığı aşmama amaçlı pt100 bulunmakta. Klasik fırın işte ya uzatma!
Tamam, arıza şu şekilde. 200 derecede çalışmasını istediğimiz fırın 200 dereceye kadar çıkıyor. Ancak o derecede sabit kalamıyor. Yavaş yavaş iniyor. 199 - 198 - 197... 181-180 diye. Bu da naylon tam büzüşmeden çıkmasına neden oluyor. 200 dereceye kadar çıkmasa resistans bozuk dicem ama çıkabiliyor.
Durum bu!
 
değil soruma yorum yazılmak forumda yorum yok. koca gün 3 yorumla kapatacak forum.
dayan kontrolkalemi
 
Tünele ya çok fazla ürün giriyor (kapasite üzeri )yada fırının ısı regülasyonu dogru çalışmıyor.Isı reğülatörünün parametrelerini kontrol etmende fayda var....kolay gelsin.Tristör kontrollu sürücüler varsa onların sigortası atmış olabilir veya bozulmuş olabilirler....detaya bakmak lazım.Tünelde ürün yok iken ayarlanan ısı değerine erişmek nispeten kolay.Asıl zor olan tünele ürün girdiğinde ısıyı reğüle edebilmek..Bunun için yukarıda yazdığım noktaları kontrol etmeniz lazım.Ayrıca tünelde ürün yok iken ayarlanan ısı derecesine gelmek demek tüm rezistans ve onlara ait (sigorta,sürücü vs.'nin )sağlam olduğu anlamına gelmez.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst