Seviye Ölçüm Dİrenç

Katılım
8 Şub 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar Arkadaşlar

Ben otomasyon işini yeni yeni ögrenmeye çalışıyorum iş yerimizde aşağıda ki resimde eklediğim konuyu açıklayabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.
Ayrıca devrede dc çıkış olsaydı direnci aynı şekilde bağlarmıydık.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Resim Linki : http://prntscr.com/a1yiu2
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Direnç 4-20 mA 'i 0-10 V'a çevirmek için kullanılmış gibi görünüyor. Dc çıkış dediğin voltaj çıkışlı olsaydı direnç bağlamana gerek olmazdı tabiki.
 
Oncelikle sensorun urettigi sinyali ve baglanan cihazin giris tipini ogrenmelisin. Bu bilgiler isiginda niye baglanmis, degeri ne olmalidir sorularina daha net cevap verilor.
Degulse ilk bakista fbscorpion un dedigi gibi mA degerini V aa donusturmek icin baglandigi ve degerinin 500 Ohm oldugu anlasiliyor.
 
bencede @Ömer Tanoava daha kapsamlı ve detaylı bilgi verebilirsen (malzeme kodu, açıklayıcı gerçek resim ve video vb.) arkadaşların da verebileceği yorumlar daha sağlıklı olur.
 
Çevreden kaynaklı parazit ufak voltajı yok eder, limit üzerindeki voltajı geçirir işlemciye iletir. Genelde optik elemanlarda başvurulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst