Set üstü ocak için çakmak çözümü

feyizu

Üye
Katılım
9 Mar 2011
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
62
Sevgili dostlar araç için kullanılmak üzere bir set üstü ocağı modifiye etmek istiyorum (12 v ile çalışan ocaklar tekne ve karavanlar için yapıldığı için fahiş fiyata satılıyor) ev tipi bir ankasteryi 12 v ile çalıştırmak istedim...eğer ocak çakmağını 12 v ile çalışır hale getirebilirsem harika olacak..yok olmazsa gazlı çakmak ile de idare ederim ama düşündüm ki yurdum insanı buna da bir çözüm bulmuştur.(Tabi makul maliyetler ile :) ) Yardımlarınızı rica ediyorum..selametle kalınız.
 
Merhaba

'' yurdum insanı buna da bir çözüm bulmuştur. ''
Sizde bu yurdun insanısınız !!!
En ucuz çözüm yolunu bulmuşunuz zaten .
Her rahatlığın bedeli vardır .
bu bedel rahatlığı bozacağından , çakmağa devam bence .

Kolay Gelsin .
 
Son düzenleme:
Pilli çakmaklar var illa 12v gerekmez elektrpşok gibi veya ufak inverter devreleri var düşük vatlı bununla ocağın kendi çakmağını kullanabilirsin.
 
Merhaba,
Manyotalı çakmakların manyotasını hiç denediniz mi bilmiyorum ama ihtiyacını çok rahat karşılayabileceğini düşünüyorum. 2 TL'lik bir çakmağın manyotası ve yaklaşık 10-15 cm lik tek damarlı kablo ile bu işi çözebilirsiniz.
Gazı açarken beraber ev ocakları gibi otomatik devreye girsin diyorsanız bunun için bir kaç deneme yanılma yöntemine başvurabilir ve verimli olanı sabit olarak kullanabilirsiniz.
- Ocağın hemen dibine konumlandırılacak ısıya dayanıklı mini bir yay benzeri rezistans teline vereceğiniz 12 v ile telin korlaşmasını sağlayarak ocağın alev alacağı kanısındayım. Tabi bu korlaşma süresini iyi ayarlamanız gerekmekte, yoksa telin sürekli kopması kaçınılmaz olabilir.
- Ucuz şok aletlerinin (15 - 20 TL lik olanlar) oluşturduğu arkın normal şartlarda bir kağıdı yakamadığını biliyorum ama söz konusu yanıcı bir gaz ise işe yarayacağını düşünüyorum. Cihazı ocağa uyarlayarak onuda kullanabilirsiniz. Gaz vanasının iç kısmında oluşturacağınız ufak bir anahtarlama sistemi ile gazın, hangi konumunda ateşlemenin devreye girmesini istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Görsel örnek olması açısından eksantirik milinin subap kapaklarını açıp kapasını izleyerek bahsettiğim sistemi yapabilrsiniz.
 
Eski,demirdöküm markalı lpg'li bir şohbende,yanan pilotu kibrit veya çakmakla sürekli her defasında yakmak yerine bir piezo çakmağın içini söküp YG kablosunu pilot aleve kadar bir buji ile yanacak şekliyle uzatıp modifiye etmiştim,eski kiralık evin çok eski demirbaşında.Bu tür çözümler kolayca yapılabilir,hangisi kolayınıza geliyorsa tam olarak onu seçersiniz. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,266
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst