Ses sistemine led bağlamak istiyorum

endz4

Üye
Katılım
3 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba logitech x540 ses sistemimin bassına şerit led bağlamak istiyorum. Bunun için kullanmam gereken ekipmanlar nelerdir? Sisteme veya ledlere cok zarar verir mi ?
 
Merhaba
Ledi bağlama düşüncen nedir? Yani Bass vurdukça mı led yansın yoksa ses sistemi fişe bağı olduğu sürece mi led yansın istiyorsun?
 
Ancak sayılı adedini paralel led olarak hop. çıkışlarında paralel olarak bağlarsınız, şerid ledleri ise bence hiç düşünmeyin, çünkü bunların tek veya 3 çipli olanlarının 1 metresi bile oldukça akım (amper) çekerken ses çıkışının kalitesini, amfi çıkış gücüne (opampın o anki akım kazancıyla orantılı olarak çıkan ses çıkış akımına direk bağlı kalınarak) düşürebilir, müzik sesini uzun şerid ledleri kullandığınızda çok düşürebilir, sınırlı ve çok kısa şerid ledi veya sınırlı sayıdaki ledi (Birkaç tanesini) seri dirençle hoparlör bağlantısına paralel kullanmanız en doğrusu olur. Bir de şerid ledin yanması için sürekli 11-12 volt dc. gerekir ki ses çıkışı bu volttan çok düşük olduğunda ledler pek ışımayacaktır, tek tek ledleri seri dirençle paralelde bağlamada bu sorun pek olamaz, ama onun da çok fazla adedinin kullanılmasının yine bir dezavantajı vardır.

Çok sayıdaki ledi stereo olarak (Yani çift kanal çıkışlı olarak) stereo bir vumetre devresiyle birlikte bu hop. çıkışından alınan ses sinyali ile potansiyometre ile ışık seviyesini ayarlayarak özel olarak sürerek kullanırsanız müzik sesini azaltıcı, olumsuz etkisi hiç olamaz, müzik setlerinde orijinal olarak kullanılanlarda da olduğu gibi. En ideali de aslında bu kullanım şeklidir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,038
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst