Ses Sistemine Durdukyere Elektrik Gelmedi

Ekrem1283

Üye
Katılım
4 Mar 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba premier pht v29 2+1 ses sistemine durduk yere elektrik gelmedi. Fişe takayım dedim ısıgı bile çalısmadı. Bi sorunu yoktu birden oldu. Sorun nedir ?
 
Prizde besleme var mı olctunuz mu veya aynı prizde başka birşey çalıştırabildiniz mi
 
elektrik gelmiyorsa ilk onlara bakmak lazım, sigorta için cihazı açıp kontrol mu edicen yoksa arkasından ucu dışarda olup takılıp çıkartılan sigortalardan mı
 
Arkası şu şekilde
 

Ekli dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    418.6 KB · Görüntüleme: 9
Arızanın tarihi saati olmaz elinden gelirse açıp müdahale edersin, gelmiyorsa servis veya mahallendeki tv tamircisine götürmelisin.
 
Arızanın tarihi saati olmaz elinden gelirse açıp müdahale edersin, gelmiyorsa servis veya mahallendeki tv tamircisine götürmelisin.
Ben de biliyorum tamire goturmeden once buradakı yardımlarla sorunu çözebilir miyim diye açtım konuyu.
 
On off anahtarının bozuk olmasından tutun, ses katının arızalı olması, amfi kısmının arızalı olmasına kadar herşey mümkün.Kontrol etmeden bişey söylemek mümkün değil, genelde güç kısmı girişindeki çevre elemanlar kondasatorler, doğrultucu vs. sıkıntı olabiliyor
 
Arızanız çok büyük olasılıkla besleme katı arızasından, (Çalışma ledi (Göstergesi) ışığının yanmaması bunu kuvvetle de doğruluyor) cam sigorta atması, gevşekliği veya doğrultma (redresör) devresindeki köprü diyotun ayaklarının soğuk lehim, vb. olumsuz halinden kaynaklanıyor olabilir.

İçini açıp 220 vac'nin trafodan veya smps'li devreden sonraki dc doğrultma devresini ölçerek çok iyi takip etmeniz de gerekiyor. Ancak bu konuda gerekli ön bilgilerle yeterli bir tecrübeniz varsa bunu yapabilirsniz, ayrıca resim çekerek şüphelendiğiniz devre noktasında sizi yine yönlendirebiliriz. Ama bu konuda,örneğin cam sigortanın, köprü diyodun, elektrolitik kondasatörün,vb. ne olduğunu tam olarak da bilemiyorsanız eğer, sn.by lent'in de belirttiği gibi bir tv tamircisi veya elektronik ev eşyaları tamircisine verin. Çünkü en doğrusu budur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst