Ses sensörü nasıl bağlanır?

bluehated

Üye
Katılım
4 Şub 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
42
sayın ustalarım. arduino ses sensörü aldım. 3 çıkış var vcc gnd ve out. bu sensörü bi cihaza bağlamak istiyorum. mesela kumandanın açma düğmesine. sesi algılayınca tetiklesin. bu çıkışların nasıl bağlandığını gösteren şema varmı veya açıklarmısınız.
 
Elindeki malzemenin fotoğrafını koyabilir misin veya tam ismini yazar mısın?

Ben olsam Vcc'ye 3.3V GND-GND bağlayıp out kısmını arduino'da analog input kısmından A0'a bağlar ve kodlarda bunu okutup öncelikle serial monitor'den görürüm.
 
Vcc senin sensörün beslemesinin + ucu kaç volt olduğunu datasheetinden bakarsın gnd - ucun. out ucuda sensörün çıkış ucudur.
 
bu sensörü fotoğraf makinesinin uzaktan kumandasının çekme tuşuna bağlıycam. vcc ile gnd ye pili bağlayığ out kumandayamı bağlanıcak. peki bunun bi şeması varmı
 

Ekli dosyalar

  • sensör.jpg
    sensör.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 29
ses algıladığı an fotoğraf çekmesini istiyorum
 
senin sensörün çıkışta kaç volt veriyor ve çıkışından max. nekadar akım çekebilirsin bunları bilmen gerekli ki. Fotograf çekeceğin cihaza uygun mu voltaj ve akım değerleri. Bu şekilde birşey söylemek çok mantıksız. Teknik dökümanlarını incelemelisin elindeki cihazların.
 
sensörün Çalışma gerilimi: DC3.3-5V bundan bahsediyorsunuz sanırım.
 
Peki çıkış ucundan max. nekadar akım çekebiliyorsun?
 
ben şöyle anlatıyım kumanda mekanik anahtar misali tek akımın geçtiği kabloyu kesip arasına anahtar koymuşlar. ben bu anahtar yerine ses sensör koymak istiyorum. lambalarda yapıyorlar ya anahtarı iptal edip hareket sensörüne bağlıyorlar
 
out yazan yerdenmi sensör kargoda daha gelmedi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst