Katılım
19 May 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Servo motorda statör çalışma prensibi
Statör kendisini kontrol edecek olan enerji kaynağından kontrollü ve yönlü olmak üzere almış olduğu elektrik enerjisini yine yönlü olmak üzere manyetik alana çevirir. Bu dairesel manyetik alanın içerisinde bulunan rotor statör tarafından üretilmiş olan manyetik alana maaruz kalmak şartıyla yönü enerji kaynağı tarafından belirlenmiş olan yönde dönmeye başlar.

Servo motorda rotor çalışma prensibi
Rotor AC servolarda rotor üzerinde bulunan daimi mıktanısların diğer bir manyetik alan tarafından uyarılmasıyla motor milinin dönmesini sağlayan dairesel silindirik bir malzemedir.

Servo motorda statör ve rotor arasındaki elektriksel ve manyetik ilişki
Rotorla statoru düşündüğümüzde aslında döner bir transformatör olduğunu hayal edebiliriz. Statöre uygulanan enerji rotora rotordan da dışarıya hareket enerjisi olarak dönüşmektedir. Aynı şekilde motor mili harici bir güçle döndürüldüğü zaman rotor üzerindeki manyetik alan sargılarını takrik ederek motor uçlarından tekrardan bir jeneratör mantığı ile enerji almamızı sağlayabilir.

Rotor manyetik alanı ile enkoder ve resörver arasındaki ilişki
Statör tarafından uygulanan manyetik alan sonucunda dönme hareketini gerçekleştiren rotor mili aynı zamanda enkoderi veya resörveride döndürmek suretiyle tahrik eder. Enkoder ve resörverde kendi özellikleri esasıyla dönme hareketlerinin eylemlerini tekrar sürücüye haber vermek suretiyle servo mantığının haberleşme ve data geri dönüşüm mantığını oluşturur.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,210
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst