Servo motor hız kontrolü

Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
93
Puanları
1
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar s7 1200 de servo hız kontrolü için hangi program blokları kullanılıyor?
Mesela pozisyon için technology object kısmı kullanılıyor.hız için ne yapmak lazım?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
servo hem artı hem eksi değere göndermek için moveabsolute komutu kullanılır power komutu ile birlikte moveabsolute komutunun velocity yazan kısmı hız yeridir
 
hocam elimde bir elektrikli foklift var fakat calıştramadım .yaptıklarımı yazayım : motor sürücüsünü obd bilgisayarı görüyor sorun yok diyor ileri geri kontaktörleri cekiyor fakat motor hareket almıyor pedal devresinde bir arıza oldugunu düşünüyorum fakat cözemedim pedalda lm2905 bir entegre ile yapılmış 5k potla ayarlanarak hızı ayarllayan bir devre var .ama pwm sinyali ni cıkarmıyor osilaskoptan da baktıgımız da .r.. sorum şu resimdede ekledigim sekilde bir devre eklesem motor sürücüyü calıştıra bilirmiyim ..saygılar.
 

Ekli dosyalar

  • Electric-bus-ac-motor-speed-controller.jpg
    Electric-bus-ac-motor-speed-controller.jpg
    231.6 KB · Görüntüleme: 45
Yok hocam ben analog çıkış ile sürmek istiyorum senin bahsettiğin pulse modundaki hız

Plc nin PQW analog çıkışına -27648 ile +27648 (+10 /-10 ) değerini MOVE komutu ile gönderip ( yada sadece +27648 değerini gönderip yön bilgisini servo'nun dijital girişinden vererek ) servo ayarlarından sürüş modunu ''velocity'' yapıp velocity ayarlarını da analog giriş değerini ayarlamalısın. Örn: 3000 d/d maksimum motor için , 1volt 300 d/d - 10 v=3000 d/d olur. Motoru pozisyonlamak istiyorsan enkoder bilgilerini hızlı sayıcı girişinden okuyup gelen değerlere göre karşılaştırma komutu ( COMPARE ) ekleyip rampalı duruş yapmak için yine MOVE komutunu kullanıp değerleri küçülterek yavaşlatıp durdurabilirsin . Yada hassas duruş gerekli değilse switch veya sensör ile pozitif ve negatif limitler arasında motoru çalıştırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst