servo motor arızası? ve uydurma asenkron motor?

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam arkadaslar.yaklasık 2 ay önce makine üzerindeki servo motorumuz çalışmaz oldu.motorda birşey göremedik yerine yedekteki yenisini taktık yine çalışmadı.sürücüsünü söktük birtane IGBT ve tas direnç arızalıydı değiştirdik kontrol ettik taktık çalıştı fakat vuruntulu ve güçsüz çalışmaya başlayıp ısındı 10 dk sonra hata vermeye başladı uğrastık sorunu çözemedik.makina durmasın diye yerine 4kwlık asenkron motor ve mikromaster 440 inverter bagladık iyi kötü işimizi görüyor.fakat bu motor hammaddeyi belli bir gramajda tutması lazım çok dalgalanma oluyor servo motor varken en ufak bir dalgalanma olmuyordu. inverteri bir potansiyometre ve servoya gelen analog voltaj ile hız kontrolü yapıyoruz.makinamız speed 1 ve speed 2 olarak iki hızda çalışıyor. speed 1de yarım volt speed 2de maksimum 1 volt alıyoruz.kalkışta ve speed 1 de gramaj eksik geliyor speed2de ise iyi kötü idare ediyor.
sorularım sunlar olacak

Servolu sistemdeki problem ne olabilir
asenkron motorlu sistemdeki dalgalanma ve speed1 speed2 olayındaki soruna nasıl çözüm bulabiliriz.

fikirlerinizi bekliyorum...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
herhangi bir hata kodu yok sadece arıza ledi yanıyor.motorun markası ve sürücüsü siemens axis modüle bağlı
 
servo inverter üzerideki hataya göre müdahale etmek gerekir birda igbt bir tanesi buzuksa igbtin gateni sürme devresinde daha baska sorunlar da olabiliyordur belkide tqaktıgınız igbti sürmüyordur devre kontrol etmenizi ve birebir aynı malzemeyi kullanınız
 
Servo motorun regulasyonu AC motordan çok daha iyidir. Servo motor dönüşteki hata payını üst üste toplayarak ona göre tepki verir ve daha sonraki hareketlerinde hata payını minimize eder. AC motor ile çevirmek aynı neticeyi vermez. AC motorun yük durumuna göre devri düşer. Ve işin kötü tarafı sürücü bu devir düşüşünü algılamaz. Servoda durum farklı çünkü motorun arkasında enkoder sürekli dönüşün doğru olup olmadığını sürücü vasıtası ile kontrol eder. Ben olsam servo çok pahalı ve onarılamıyosa AC sürücüyü bir adet PLC ve analog çıkış modülü ile sürüp enkoder ile dönüş bilgisini okuyup ona göre bir PID kontrol sistemi tasarlardım.
Kolaygelsin.
 
Selam,

Servo motoru zannedersem açtınız ve tekrar topladınız. Bu esnada encoder, maalesef açısını kaybetmiş. Servo motor ve enkoder, araç motorlarındaki trigger sistemine benzer. Açı kaçtı mı bir daha ayar yapmak zor. Tekrar ayarı servo motorları tamir eden laboratuvarlarda, özel cihazlarla yapılıyor.
Mitsubishi sürücüleri servo gibi çalıştırıyorlar. Yeni servo almayacaksanız TR temsilcisiyle görüşmekte fayda var.

Analyzer
 
servonun hata sebebi tesisin toprak ohm değerinin yüksek olması olabilir.0.05 ohm altında olmalıdır.
asenkron motorda redüktör bağlımı? sisteminizi bilmiyorum ama ABB yada SCHNEİDER marka invertör kullanıp duruş rampasını 0.01 ayarlarsanız işinizi görebilirsiniz...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst