Seri Haberleşmede Hangisini Kullanmalıyım ? (CCS C)

Katılım
14 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar öncelikle iyi çalışmalar.. 4 ayrı mikrodenetleyiciden gelen bilgiyi tek bir mikrodenetleyiciyle kontrol etmek istiyorum. Sizce nasıl bir haberleşme yapmalıyım? I2C, SPI, RS485 vs.. Şunu da belirtiyim bu diğer 4 mikrodenetleyiciler hep ayrı ayrı uzak yerlerde olacak. Bundan dolayı sanırım RS485 daha mantıklı gibi geldi. Yine de bu konuda tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim...
 
S.A.
Uzakda bulunan slaveler ile haberleşeceksen 485 tavsiyem. Mcu olarak da kesinlikle18fxxKxx serisi işlemcileri kullanman.
Birde devrelerin va yapacakların hakkında bilgi verirsen bilgi alabilmen daha doğru olur.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Projem ENC28J60 modülü ile internete bağlanıp bir arayüz oluşturup evin başka odalarından sıcaklık ölçümü yapıcam ve o değerleri webden okucam. ENC28J60 modülünü kullandıysanız onun hakkında da bir soru sormak istiyorum ?
Tekrardan teşekkür ederim
 
S.A.
Evet enj28j60 kullandım 4-5 yıl kadar oldu webden sayfa göstermekle ve html kod ile biraz debelendim. Yaptımda ama bilgisayarım çalındığında birçok programım ve çalışmam gitti.
Fakat sana tavsiyen esp8266 kullanmam modemden kablosuz ağ oluşturup esp leride arduino ide si ile programlayabilirsin. Örnekleride nette fazlasıyla mevcut. Modemi dışarı açarak başka bir ortamdan rahatça izlersin (bu kısmını yapmadım).
 
Aleykum Selam hocam dediğiniz tavsiye üzerine espye de yönelebilirim aklımda o da var. Fakat şuan ENC ile baya yol katettiğimi düşünüyorum şuanki sorunum port yönlendirmede sanırım yerel ağ olarak arduinodan ENC'ye atadığım IP'ye girebiliyorum. Fakat modem arayüzünden port yönlendirme kısmından ipyi tanımlayıp bir port atıyorum fakat telefonumdan kendi mobil verimi açıp o arayüze giriş yapamıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim günlerdir bununla uğraşıyorum :) türkçe kaynak çok yok. Şu ingilizceyi kesinlikle bilmek gerekiyor. :)
 
S.A.
Dediğim gibi port yönlendirme yapmadım sadece cross kablo ile pc ye bağlandım. Bu işte hem kablosuz olması hemde hızlı örnekler olması itibari ile esp8266 ve ardunio ide yi tavsiye ederim. Arm Stm32f kullanmaya yeni geçtim amatörce mikroc ile uğraşıyorum böyle bir şeyi stm32 ile yapmayı düşünüyorum. Ama arm da ve mikroc de biraz daha gelişmem lazım.
 
öncelikle cihazını lokal agda calısır hale getirmelisin.yani local pc nizden cihazınızın ip nosunu girdiginizede cihaza baglantı kurabiliyorsanız,cihazı dış dünyaya acmak için port yönlendirme kullanacaksınız.Burda yapacagınız işlem kamera sistemlerindede kullanılan port açma işlemi.mesela cihazımızın ip numarası 192.168.0.100 olsun.modemimizin ip numarası ise 192.168.0.1 olsun.yapacagınız işlem port yonlendirme(bazı modemlerde virtulal port diye gecer) işlemi için modemin ara yüzüne 192.168.0.1 diyerek giriyoruz ve ilgili bölümü bulup cihaz ip numaramızı,mask yazan kısma 255.255.255.0 ve ag geçidi kısmınada 192.168.0.1(modem ip si) ve cihazınızın kullandıgı port numarasını yazıyoruz.Birde modemde güvenlik engellemesi varsa kapatmayı unutmayın(veya ilgili porta izin verin).
kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst