Seri Bağlı Aküyü Şarj Etmek

kaptanbag

Üye
Katılım
20 Mar 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
49
12v 9a iki aküyü seri bağlayarak 24v çıkış alıyorum. Ancak elimde 12v akü şarj cihazı var. Bu aküleri bu şarj ile doldurabilir miyim? Şarj etmem için nasıl bir bağlantı yapmam lazım? Tek aküye bağlasam seri kutuptan ikincisi de dolar mı? Yahut her aküye ayrı ayrı paralel mi bağlamalıyım şarj cihazını? Bu arada şarj cihazı 12v 3a.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şarj regülatörünüz 12 volt ise seri akülerinizi ayırıp tek tek şarj etmelisiniz. Başka bir şekilde şarj olmaz.

Birde 12 volt 9 amperlik bir akü için 3 amperlik şarj akımı yüksek. 900 ma lik bir şarj uygulamanız gereklidir.
 
Akü şarjı, amper degerinin %10 u ıle olur, sn serkan_48 beyin dediği gibi.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben bu şarj cihaz(lar)ını(AT-3612), 12v voltajlı sabitte 2a çeken, tepe akımı 4a olan bir alet için almıştım. 12v 2x9a paralel bağlayıp, 12v 5a regüleyle hem adaptör, hem de elektrik gittiğinde aküden besleme olarak kullanıyorum. İnvertersız açık line güç kaynağı şeklinde yani. Şimdiyse 24v 2a civarı yük çeken bir cihazda kullanmam icabetti, o yüzden sormuştum. Adaptör-şarj olarak kullandığım için 1a az geliyor, akülerden yiyor kalanını. Mecbur 24v 2.5a şarj cihazı alacağız o zaman. :)
 
Mecbur değilsiniz aküleri paralel bağlayıp 12 volt şarz cihazı ile doldurabilirsiniz. İsterseniz bir toggle anahtar ile seri paralel yapabilirsiniz. Düşünürseniz nasıl yapacağınızı açıklarım.
 
Merhaba. İnverterin mevcut destek süresini uzatmak için,bu ek aküleri paralel olarak bu inverter çalışırken devreye alıyorsunuz anladığım kadarıyla. Aküleri paralel şarj ederseniz 1.8 amper,tek tek (Ayırıp ayrı ayrı) şarj ederseniz 0.9 amper,13.8-14.4 volt dc.'ler arası (En ideali 14.4 volt dc. dir,akü voltunun % 20 daha fazlasıdır) voltajı ve amperi veren bir ac-dc adaptör işinizi görür.Seri halde şarj edebilmek için 0.9 A, 26-28.8 volt dc.'yi veren bir adaptör gerekir.

Aküden geçen amper konusunda bir tereddüte düştüğünüzde,avometrenin 10 ampere kadarını ölçen kısmından,aküye adaptörü arada bu ampermetre seri olacak şekilde tam bağlayıp geçen mA,A değerini skaladan direk okuyabilirsiniz. Bu şekilde daha kontrollü (ölçülerek) şarj işlemi daha sağlıklı olmuş olur.(Adaptör veya güç kaynağının o an verdiği max. amper değerinin tam olarak bilinmesi açısından.) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Aküleri seri bağlamam lazım, çünkü asıl gereken voltaj 24v. Elimde de 4 tane 12v şarj cihazı olunca, 24v almadan olabilir mi acaba dedim. Toggle anahtar olmaz, tamamen otomatik çalışacak.

UPS ile işim yok. Ups'teki inverter kayıpları için bu tür bir işlem yaptım. Akü ve şarj adaptöründen ibaret asıl sistem. Akü kutuplarından çıkış alıyorum. Elektrik varken, adaptörden gelen voltajı regüle edip 24v olarak gönderiyorum. Yokken ise, zaten aküler 24v çıkış veriyor. Ve 9a aküyle 7 saat besleme alabiliyorum. Aynı şartlarda ups 3 saatten fazla destek vermiyor.
 
aküleri seri şarj etmek iyi değil askerdeki akücüye bakma o elektrikçi değildi bizimki değildi bir kaç defa söyledim anlamadı...
 
Sıkıntı yok öyleyse. Çünkü ben de anlamadım. Dilini iyi kullanamayan, aküyü de bilmez zaten. Önce dilbilgisi...
 
3 adet seri bağlı (36v) fakat anahtarı açık (güç çekmeyen) elektrikli bisiklet akülerini, seri bağlantı kablolarını çıkarmadan, sadece şarj ederken takılacak krokodiller ile paralel olarak 3 aküyü bağlayıp, einhell cc-bc 2m akıllı akü şarj aleti ile şarj edebilir miyim? seri bağlantı kablolarını çıkartmam gerekir mi? teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst