sensör

Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
merhaba arkadslar benim basimda bi dert var cozemedim gitti . ozel bi sirket olan fabrikada calismaktayim . elimde bulunan ufak manyetik piston sensörleri gerkli soket takip uretime teslim ettikten sonra 1 2 gun icersinde calismiyor sikayetiyle geri geliyor .esas sorun ise sensorlerin hepsin harici bir mıknatisa yaklastigimda calisiyor fakat normal kullanilan piston uzerinde gezdirdigimde calismiyor yani sensorun manyetik alan algilama kapasitesinin kayibi soz konusu ??? sizce sorun ne olabilir simdiden herkeze tesekur ederim .
 
sensör kaç uçlu? 3 uçlu ise kahve+ siyah open kollektor çıkışı sensör npn ise -ye çeker pnp ise + ya çeker.
mavi uç ta (-)
 
bu yüzden normal pistonlarda çalışmaz!
 
Neden boyle bir zorunluluk var hocam aciklar misiniz

Sensörle çalışan piston silindirleri mıknatıslı olmak zorundadır fakat bu piston silindirinin tamamının mıknatıs olduğu anlamına gelmesin, yanlış anlaşılmasın. Silindirin sadece en uç kısmı mıknatıs halka ile kaplıdır. Bu da piston ileri ve geri hareketleri esnasında yer değiştirdiği için, uygun konuma konulan limit switchler ile (behsettiğiniz ufak manyetik sensörler ile) konum bilgisi alınabilir.


Bu silindirin yapısını görmek maksadıyla aşağıdaki kısa videoya bir göz atmanızı tavsiye ederim. Özellikle videoda 1:17'den itibaren pnömatik pistonun kesitini göreceksiniz. Piston milinin en sol ucunda (yastıklamanın ortasında) siyah renkte mıknatısı göreceksiniz. Bu kısım hasar görmüşse de sensörle algılamada problem yaşayabilirsiniz. Arızaya bir de bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.

 
@alisy usta senin mesajını geç gördü[email protected] açıklamış nedenini ve mıknatısın ne kadar olması gerektiğini sizin piston mıknatıslı değilse sensörler çalışmaz!
 
sensör iki uçlu ise reed switch mantığı ile çalışır. yukarıda arkadaşların dediği gibi piston mıknatıslı olmalı
 
konuyu değiştirmek gibi olmasın ama aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum,
pnp senör arızalı ise, üzerinde de herhangi bi bilgi yok ise, pnp mi npn mi nasıl anlarız?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst