schneider yeni ATV 32 hız kontrol cihazı süper tasarım

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
ATV hızkontrol ailesinin yeni üyesi ATV 32 gövde tasarımı lexium 32 ye benziyor


Altivar 32, Schneider Electric’in hız kontrol sürücü ailesine kattığı ve yeni bir segment yaratacak son ürünüdür. 0,18 – 15 kW arası güçleri için 200 ... 500 V AC besleme gerilimi seçenekleri mevcuttur. Senkron motor kontrol özelliği, dahili güvenlik fonksiyonları ve dahili lojik kontrolörü ATVLogic ile mevcut ürün gamındaki diğer sürücü ailelerinden ayrılır. Altivar 32 tüm modellerinde, A sınıfı dahili EMC filtre standarttır. IEC 61800-3 standardına göre; C3 (Kategori 3) yani endüstriyel ortamlarda kullanımının yanısıra, 10 m motor kablo boyuna kadar C2 (Kategori 2) yani konut ortamlarında kullanıma da uygundur. Yangın ve patlama tehlikesi olan ortamlarda kullanıma uygun olup ATEX sertifikasına sahiptir.

15 kW’a kadar 4 farklı boyutta mevcut olan Altivar 32, ölçüleri ile oldukça kompakttır. 4 kW’a kadar 60 mm genişliği ve yanyana montaj yapılabilme imkanıyla, konvansiyonel 6 sürücünün kapladığı yere 14 adet Altivar 32 monte edilebilir. Özel montaj kiti sayesinde, 45 mm genişlikteki GV2 manyetik termik koruma şalterinin sürücüye üstten direkt montajı mümkün olup; pano içinde yerden %40’a varan tasarruf sağlar. Daha az yer kaplayan ve düşük hızda yüksek tork performansı sağlayan senkron motor kullanımı, ekipman ihtiyacını azaltırken; enerjiden de %10 tasarruf sağlar. DC-bus üzerinden beslenerek, frenleme anında açığa çıkan enerjinin diğer sürücüler tarafından paylaşılması sayesinde enerji tasarrufuna katkıda bulunur.

Kitap şeklinde ince tasarımıyla OEM mimarilerinde, haberleşme opsiyon kartları (dahili Modbus ve CANopen, opsiyonel Profibus DP V1, Ethernet IP, EtherCat, DeviceNET) ve ortak devreye alma araçları (PC’den devreye alma yazılımı SoMove, Simple Loader, Multi-Loader) ile Altivar 32, Lexium 32 servo sürücü ailesi ile büyük bir uyum gösterir. Ayrıca, OEM’ler için geliştirilmiş SoMachine platformuna tam uyumludur.

Dahili Bluetooth’u, hem PC’den hem de cep telefonundan sürücüye kablosuz olarak bağlanmayı sağlar. Cep telefonundan konfigürasyon için SoMove’un Java tabanlı SoMove Mobile versiyonu geliştirilmiştir.

Uygulamaya özel 150’den fazla fonksiyonu ile, başta sabit torklu ve yüksek performans gerektiren uygulamalara uygundur:
- Taşıma, kaldırma, depolama ve saklama sistemleri
- Paketleme makinaları
- Piston kompresör
- Metal ve ağaç işleme makinaları
- PLC gerektiren basit uygulamalar: Kayan reklam panoları, otomatik kapı ve merdiven sistemleri
Bunlar yanında, değişken tork motor kontrolü, fan ve pompa gibi akışkan kontrol uygulamalarını ve vidalı milli kompresör sistemlerini kontrol etmeyi mümkün kılar.

Altivar 32; 6 lojik ve 3 analog girişe, lojik olarak da konfigüre edilebilen bir analog ve 2 röleli çıkışa sahiptir. Lojik girişlere çeşitli fonksiyonlar atanabilmesinin yanında; ATVLogic ile oluşturulmuş program tarafından da kullanılabilir veya güvenlik fonksiyonları konfigüre edilebilir. Konfigüre edilen bu fonksiyonlar, güvenilirliği sağlamak için ikişer adet giriş kullanmayı gerektirmektedir.


Güvenlik:

IEC 61800-5 (Kısım 1 ve 2) standardına göre, SIL2 sertifikasına sahip Altivar32 üzerinde STO (Safe Torque Off) girişi mevcuttur. Motorun şaftına giden torkun kesilerek serbest duruşa geçmesini sağlayan STO fonksiyonu, lojik girişlerden bir tanesinin daha bu amaçla konfigüre edilmesiyle Altivar 32’yi SIL3 seviyesine uyumlu bir cihaz yapmaktadır.

SLS (Safe Limited Speed) fonksiyonu ile, motor önceden tanımlanmış güvenli çalışma hızına yavaşlar. Programlanmış olan girişlerden herhangi birinden sinyal kesilmesi veya hızın aşılması durumunda STO fonksiyonu devreye girer. Güvenli yön fonksiyonu da SLS fonksiyonunun bir parçasıdır.


SS1 (Safe Stop 1) fonksiyonu sayesinde; motor, tanımlanmış güvenli duruş rampasıyla yavaşlatılır. Motorun durduğundan veya tanımlanan minimum hıza ulaştığından emin olup, STO fonksiyonu devreye sokulur.

Tüm bu güvenlik fonksiyonları standart olup Lexium 32 ile tamamen aynıdır. Acil durum ortadan kalktığında sistemin resetlenmesinin gerekmediği hiç bir durumda ayrı bir güvenlik fonksiyonu kullanımı gerektirmez ve bu açıdan da kullanıcıya çeşitli açılardan tasarruf sağlar.


ATVLogic:


SoMove PC’den devreye alma yazılımı ile programlanan ATVLogic, PLC gerektiren basit uygulamalar (kayan reklam panoları, otomatik kapılar, vb.) için en uygun çözümdür. Sürücü parametrelerinin de okunup yazılabildiği ATVLogic’te; aritmetik işlemler ve karşılaştırıcılar, Boole işlemciler, sayıcılar ve zamanlayıcılardan oluşan küçük otomasyon programları gerçekleştirmek mümkündür.

Altivar 32, daha akıllı olmasının yanısıra, hem daha güvenli hem de enerjide daha cimridir.
 
ATV SERİSİNİ BEN KULLANIYORUM
GERÇEKTEN ĞÜZEL
 
gerçekten güzel bir ürün bir diğer güzelliğide teknik destekleri gerçekten çok güzel
 
Schneider otomasyon ürünlerinde ciddi atağa kalmış.

Ürün çok güzel.
Kullandık, kullanıyoruz. Tavsiye edilir.

Dahili Bluetooth’u, hem PC’den hem de cep telefonundan sürücüye kablosuz olarak bağlanmayı sağlar. Cep telefonundan konfigürasyon için SoMove’un Java tabanlı SoMove Mobile versiyonu geliştirilmiştir.
Bu özellik çok kullanışlı. Çok rahat Parametre ayarlaması yapılıyor.
Daha da geliştirilip PLC ve HMI içinde dahili Bluetooth özelliğinin yakın zaman içinde standart hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Bence en güzel özelliği Canopen üzerinden kontrolü tek geçerim
 
Bu üründen bende sipariş verdim reüktörlü motorda kullanıcam fakat. butona basınca mesela 5 dk calıssın dursun. bu fonksiyonu hangisi bulamadım.
 
onemli birşey
 
atv 32 kullanıyorum ve bu cihazları daha yeni tanıyorum alimdeki atv 32 de LSP DÜŞÜK HIZ HSP YÜKSEK HIZ OLARAK BİLİYORUM START VERDİĞİM AN DİREK OLARAK DÜŞÜK HIZI KAÇ VERİRSEM O HIZDA ÇALIŞIYOR DEĞER DEĞİŞMİYOR CİHAZIN ARIZALI OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖLCERİM ÖRNEĞİN : LSP DEĞERİ 30 HSP DEĞERİ 60 AMA CİHAZ 30 DA ÇALIŞIYOR YARDIMCI OLUR İSENİZ MEMNUN OLURUM
 
1. Pot, ayarına göre hızlanmaktadır. Pot hızını değiştirin,
2.L1 ve L3 ü köprüledinizse, sabıt hızda çalısır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst