Scada Webserver

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Ver. 5.1.2 Çıktı!
Webserver güncelleştirildi. Yapılan değişiklikler aşağıda anlatılmıştır. Scada programlarının farklı özelliklerde Webserver’ları bulunur. Büyük çoğunluğu Java lisansı ile çalışır. Kullanıcı sayısına göre lisans satın almanız gerekir. WinTr webserver ise limitsizdir. WinTr’nin yüklendiği bilgisayarın kapasitesi ve internet hızınız limiti belirler. Ayrıca webserver’ın çalışması için istemciye avtivex veya farklı hiç bir yükleme yapılmasına gerek yoktur. Android, Iphone ve diğer mobil cihazlar ile de kullanabilirsiniz.

  • Daha önce sadece izleme yapılan Scada Web Server özelliğine set değerleri ve tıklama kontrolleri eklendi.
  • Scada Web Server sayfalarına kolay erişilebilmesi için her sayfanın altına diğer sayfalara erişim butonları eklendi.
  • Scada Web Server açılış sayfasına daha önce “WinTr Scada” şeklinde gözüken, Sayfa başlığını değiştirme fonksiyonu eklendi.
  • Internet kullanımını azaltmak veya internet hızının düşük olduğu yerlerde Web Server Refresh zamanı uzun tutulabilir. Sayfanın hızlı refresh olmasını isteyen kullanıcı, boş bir alana tıklayarak sayfayı anında refresh edebilir.
  • Eklenen bu özellik ile kontrol edilen nesneler: Button, Checkbox, Radio Button, Picturebox, SymbolFactory, Cutaway, Drawing, invisible Button, Textbox, Numericupdown, Horizantal Scrollbar, Vertical Scroolbar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
slm salih abi wintr scada ile s7200 ü resimdeki kabloyla haberleştirebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • USB-PPI-Optical-Isolated-PLC-Programming-Cable-For-font-b-Siemens-b-font-S7-200-PC.jpg
    USB-PPI-Optical-Isolated-PLC-Programming-Cable-For-font-b-Siemens-b-font-S7-200-PC.jpg
    45.2 KB · Görüntüleme: 19
Kusura bakmayın forumu geç cevap veriyorum. Zira forumu takip edemiyorum. S7200 ile WinTr scada her hangi bir rs485 çevirici ile bağlanabilir. Siemens'in seri port'dan çalışan kablosu ile bağlanılabilir. Siemens'in usb kablosu(resimdeki kablo) ile bağlanamaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,574
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst