Sayaç problemi

emodiyator

Profesyonel Üye
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
2,909
Puanları
1,640
Konum
BİTLİS
Arkadaşlar sayaçlarla ilgili duyduğum ilginç bir olayı paylaşmak istedim.Bulunduğum bölgede sayaçlara herhangi bir fiziki müdahale olmadan kontrol edildiğini duydum.Bu olay nasıl olabilir aklıma rs-485 portuna yada optik porttan sinyal kesici yada jummer ile müdahalesi olma ihtimali geldi.Acaba sizin yorumlarınız nedir bu olayı nasıl yapabilirler.Bölgemizdeki dağıtım şirketi personelleri ile görüştüğümüzde sayacın seri numarasının bilinmesinin yeterli olduğu ve artık ne yapılıyorsa sayacın durdurulduğu iddia ediliyor.Hatta sayacın bir kutu içinde veya kilit altında mühürlü olduğu halde bu işlemin yapılabildiği söyleniyor ve bunu yapanların bir türlü yakalanamadığı belirtiliyor.Bu şekilde abonenin istediği gibi sayaca müdahalesi söz konusu oluyor.Bunu sormamın nedeni yanlış anlaşılmasın hepimiz fatura ödüyoruz bu yollarla kaçak kullananlara karşı önlem almak firmaları uyarmak varsa böyle bir şey tüm sayaç firmalarını bilgilendirerek önüne geçelim.Anlattığım olayı çok sık duymaya başladım sizin yorumlarınız nedir acaba ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn. emodiyatör; bu konuda medyadan yalnızca şu şekliyle duydum, bir kaç sene önce. Salt kendi yorumum veya kendi düşüncem de değildir, sakın yanlış olarak anlamayın bunu.

Kaçak elektrik kullanmak isteyen bazı şirketler; bu amaçla sayaçların (mekanik veya elektronik) arkasındaki gizli bir odada veya duvarlar içindeki zula boşluklarda, kontaktörler yardımıyla bu sayaçlar isteğe bağlı (Denetçiler kaçak tespiti yapmak için mıntıkalarına iyice yaklaştıklarında) bir butonla veya buton olmadan RF’’li verici-alıcılar aracılığıyla indirekt olarak çalışan bu konraktörlerle, yani ayni asenkron motorların yıldız/üçgen geçişindeki gibi özel çalışma konumu değiştirip, bu elektriği sayaca yazan veya sayacın bağlantılarını elektrikçilerin göremeyeceği gizli arka plan elektrik bağlantıları yardımıyla tam devre dışında bırakıp sayaca işlenip de yazmayan durumuna, bu tür otomasyonlu kumandalarla getiriliyor. Denetçiler sayaç yanında iken mekanik sayaçlar dönüp, elektronik olanlarda da dijital rakamlar ilerlediği için bir şüpheyi hiç çekmiyor.

Ama sayacın yanında, içinde,vb. hemen ve çok dikkat çekecek olan yerlerinde değil de, zula denilen çok özel ve çok gizli bölmelerinde, görünmeyen odalarında, kabinlerinde bu işlemler uzaktan otomatik olarak (ya duvar içinden özel ince, kablolarla uzatılan start-stop kontaktör butonlu olarak veya bunlara indirekt olarak kumanda edip de çalıştırabilen RF’li alıcı-verici devrelerle bu yasadışı olan (Sadece kaçak kullanım amaçlı olan tüm bu işlemler) yapılmış oluyor diye de biliyorum. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Neodyum mıknatıslarla akım bilgisinin bozularak sayacın yazmamasını duymuştum sayaç firmaları buna çözüm ürettiler yeni nesil sayaçlar artık neodyum mıknatıslardan etkilenmiyor fakat bu son söylediğim yöntemi ilk defa duydum
 
Şu zamanda şeytan bazı insanların eline su dökemez.
 
bu kadar bedava elektrik hastasıysalar koca çatı boş boş duruyor oraya güneş enerjisi için paneller kursunlar birde rüzgar için birşey ayarlasınlar bir kere para verir sonra hep bedava olur...
 
Elektrik dagitim sirketleri insanlarla nasil helallesecek merak ediyorum. Resmen milletin kacak elektrik kullanimini bizden aliyorlar. Kendi dilleriyle de bunu soyluyorlar. 1 degil 1000 degil milyonlarca vatandas...
 
Hocam helallesmek icinde din ve Allah korkusu olanlarin barindirdigi bir olgudur. O kadar vatandas isyan etti mahkemeler oldu hatta bu konu meclise bile tasindi.

Sahsim adina haram zikkim olsun her yerlerinden ciksin ben burada faturami düzgün oduyorum. Gelen faturanin bi yerlerine gizlenmesi bu kayip kacak bedelinin olmadigi anlamina gelmiyor. Milet olarakta bu konuya ALISMIYORUZ!!! Bu mesajin sonu bayramlik agzima kadar ulasiyor gerisini sizler tercume edin artik.

Hakkimi helal etmiyorum.
 
Ben 8 yıl kadar kaçak elektrik servisinde kaçak aradım benim bildiğim bir zamanlar 2005 model sayaçlarında sayaç üzerindeki porttan sayaca ayrı bir program yüklenir yazan sayaç neyse isteğe göre yüzde 30 felan yada yüzde 50 eksik yazması sağlanıyor du bu tespit edilince o model o sayaçlar iptal edilip kullanımı yasaklanmıştı...
 
Arkadaşlar acil yardim lazim elektrik faturam aşırı yukli geldi. Bunu biri bana açıklayabilir mi
Screenshot_2018-03-02-00-07-59-393_com.whatsapp.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst