Sayısal İletişim Tasarısı Final Çözüm (Yardım)

uurkrt88

Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar sınav yarın mecbur kaldığım için son gün koymak zorunda kaldım. sadece ana hatlarıyla bilgi alışverişi yapabilsek bile yeterli olacaktır, yardımcı olabilecek kimse varsa iletişime geçelim. Herkese iyi çalışmalar

Aşağıdaki yol gösterici soruların ışığında gelişen teknolojilere bağlı olarak somut bir senaryo çerçevesinde Sayısal İletişim dersinde kullandığımız kitaplarda işlenen seviyede/karmaşıklıkta bir sayısal iletişim sistemi tasarlayınız.
i. Bu sistemi hangi amaçla kullanacaksınız?
ii. Bir sayısal iletişim sisteminin tüm unsurlarını (analog/sayısal dönüşüm, sayısal taşıyıcı modülasyonu, çoğullama ve çoklu erişim, kaynak kodlama, kanal kodlama, iletim ortamı, beyaz gürültü, vs.) içerisine alacak tüm sistemin detaylı blok diyagramını çiziniz.
iii. Yukarıdaki blok diyagramların her birinin sistemdeki işlevini matematiksel ana hatlarıyla ve kullanılan devre yapılarını/teknolojileri de gerekçeleriyle beraber açıklayınız.
iv. Bant genişliğini, kanal kapasitesini, işaret-gürültü oranını, bit iletim hızı, bit hata oranını, alıcı hassasiyetini, vb. ile bütçe denklemini yorumlayınız.
v. Son olarak bu çalışmayı yaparken yararlandığınız tüm bilimsel kaynakların (ansiklopedi, kitap, makale, bildiri, teknik rapor) künye bilgilerini veriniz. Vereceğiniz tüm bilgiler ve açıklamalarınız, dersin seviyesi ve derste kullandığımız notasyon ve formüllerle uyum içerisinde olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst