sabit kondansatör bağlantısı

Katılım
7 Ocak 2014
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar 550 kVa trafo için sabit kondansatör bağlayacağız. Seçimi yaptık.Bağlantıyı nasıl yapacağız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ölçümünüz,AG den yapılıyor olması gerekir.Bu durumda,kondansatörü,kompanzasyon akım trafolarından önce gelecek şekilde bağlamanız gerekir.Trafo odanız uygun ise,gerekli koruma tesisatını kurarak,trafo buşinglerine de bağlayabilirsiniz.Konulacak kondansatörün,sizin için bir getirisi yoktur.Enerji sağlayıcınız istediği için konmaktadır.Ölçümü AG den yapılan kompanzasyon tesisleri için,sabit kondansatör düşünülmez!
 
Son düzenleme:
Bahsettiğim gibi.Akım trafolarından önce bağlanmalıdır.
 
AG panonuzda, akım trafolarına gırmeden,(KONDANSATÖR YAKLASIK 15 Kva OLMALI) 25/30 Amper değerli bir TMŞ şalter bağlayıp kondansötörü buna baglayın. Arada akım degerlerını alın, nomınal gücünü kaybettiğini denetleyin.
 
Kompanzasyon akım trafolarının transformatör tarafından bağlantı yapıp alçak gerilim dikey tip yük ayırıcı(Bıçaklı sigorta) üzerinden bağlantı yapabilirsiniz. Kullanacağınız kondansatör 400v olmasın, 415V yada 440v'da seçebilirsiniz(önemli).
Transformatör yüklenme durumuna göre sargıların endüktif reaktif yükü değişir kondansatör takıldıktan sonra sık sık endeks takibi yapıp kontrol ediniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst