Sabit 5v elde etme

Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
34
slm ustalarım benim bir müzik kutum var usb ve sd card girişli 5v ile çalışıyor ama usb taktığımda full sarj da sorunsuz çalıyor ama 5v (4.5v)bile çalışmıyor altına indiği anda çalışmıyor usbler 5v altında çalışmıyor busorunu nasıl çözerim tskler
 
Usb ler 500 mA verdiğinden fazla çektiğinizde voltaj düşerek çalışmayı önlüyor. İki ayrı usb kablosunu birleştirerek 1 ampere çıkabilirsiniz işini göreceğini umuyorum. Harici harddisklerde kullanılan kablolar gibi olacak.
 
tskler ustam 1 hafadır hergün kontrol ediyorum cevap yazan varmı diye yalnız müzik çaların içindeki küçük aküyü çıkarıp 6 volt (6v 3a/h)akü taktım daha uzun süre çalsın diye ama yinede olmadı iki üç şarkı dinlrdiğimde hemen kapanıyor şarkı yarıda kesiliyor 5v olunca sorunsuz çalısıyor .radyosuda var sorun yok bir hfta dayanıyor ama usb ile ancak iki üç şarkı dinleyebiliyorum tskler
 
USB 1A DC 2.5~6V to 5V Voltage Converter Module - Red - Free Shipping - DealExtreme bu linkteki DC DC konvertör işini görür. 2.5-6v gerilim aralığında 5v çıkış sağlıyor. Elde edeceğiniz 5v ile usb nin beslemesini sağlarsınız. Devreyi alırsanızda tam şarjzda akünün gerilimi 6.5v civarında olacaktır devreye 1 adet 1n4001 bağlayarak çalıştırırsanız 0.7v luk gerilim düşümü elde edersiniz bu problemide aşmış olursunuz.
2. çözüm önerim eğer çıkardığınız akü cihaza sığıyorsa onuda yerleştirip usb beslemesini bu aküden sağlarsanız daha fazla dayanacaktır.Aküye 7805 eklerseniz sabit 5v alırsınız yalnız bu entegrenin çalışması için min 6v alması gerekiyordu yanılmıyorsam fakat siz aküyle sadece usb nin beslemesini sağlarsanız diğer aküde müzik dinletir eskisine oranla daha uzun dayanır .
 
Son düzenleme:
Küçük akü dediğiniz lion tip 3,6 volt aküdür. oraya 6 voltluk akü bağladığında sistem korumaya geçiyordur. Lion pil tam şarj gerilimi 4,2 volttur bu voltaja düşürmeniz gerekiyor. 5 volt dışardan besleme voltajıdır içindeki aküyü de şarz eder cihazıda çalıştırır. Dışardan beslemek için seri bir diyot kullanıp voltajı düşürebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst