S7300 Mm4 Profibus Haberlestirmesi Calisan Program

hasanzincir

Paylaşımcı üye
Katılım
17 Haz 2007
Mesajlar
684
Puanları
131
Yaş
46
mm4 De P700 ü 6 Yap P1000 I 6 Yap Mm4 Profİbus Adresİnİ Ayarla S7300 Yaptigim Data Bloklari Incele
Her Surucu Icin Yeni Fc Olustrdum Fc Leri Ob1 Icinde Gosterdim Program Net Calisiyo Diger Programlar Sizi Yaniltmasin Makina Hakkindaki Programdir Srulara Yanit Veririm Arkadaslar Kolay Gelsin Ha Unutmadan Adetli Surucu Haberlestirdiginizde Ucuza Duser Bu Is Ama Biraz Kafa Yirtiyor ;)
 

Ekli dosyalar

  • ProfiBus MM440.rar
    539.1 KB · Görüntüleme: 633
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam teşekkür ederim, eksikliğini çektiğim bir konuydu.. + pop benden.
Bir sorum olacaktı diğer marka sürücüler içinde bu oluşturduğunuz PPO lardaki veri dizilimi aynı sıradamıdır. Biz Danfoss kullanıyoruz. Danfosu çıkartıp yerine MM4 taksak Profi adresi aynı ayarladığımızda profibusdan gönderdiğimiz bu verilerle aynı işi yapabilirmiyiz.
 
TesekkÜr Ederİm Projeyi İnceleyecegİm .28 Adet Mm440 Var Yeni Bir Proje Bu Bİlgİlerİ Projede Kullana Bİlİrİm Sanirim.bye Bye
 
Geçenlerde bir projede bende 14 adet MM4 ü profibus üzerinden haberleştirmiştim. Çalıştırıp,durdurmak veya sürücüyü resetlemek için benzer FC yapmıştım. Yalnız iş direk olarak sürücü parametrelerine müdahaleye gelince iş biraz zorlaştı. Çünkü bunun için sürücü tek bir word kullanıyo onun içinde belli bir zaman tabanlı bir telgram bloğu yazıp işi öyle halletmiştim. Ama bu seferde herbir sürücü için yaklaşık 10+ parametreye müdahale ettiğim için timer sayısında sıkıntı yaşadım. Sürücü Parametrelerine müdahale için daha basit bir yöntem kullanan varsa ve burda paylaşırsa çok sevinirim....
 
elendil arkadaşım uygulamadaki sıkıntın parametreleri aynı anda değiştirmek mi? Profibus üzerinde slave leri gruplandırılabilir bu gruba ait slaveleri senkron yapıp ve bu gruplara ait sürücülerin parametrelerini aynı anda set edilebiliyor. Acaba sorununa çözüm olabilir mi?
 
erolgke ' Alıntı:
elendil arkadaşım uygulamadaki sıkıntın parametreleri aynı anda değiştirmek mi? Profibus üzerinde slave leri gruplandırılabilir bu gruba ait slaveleri senkron yapıp ve bu gruplara ait sürücülerin parametrelerini aynı anda set edilebiliyor. Acaba sorununa çözüm olabilir mi?

Walla hocam dediğini tam olarak anlayamadım. Bus hattına bağladığın tüm slave lerin ayrı bir PPO adresi var. Ama zaten tüm hepsine aynı anda zaten aynı paremetre set değerlerini gönderebilirim. Sorun paremetre set değerleri farklılaştığında. O zaman bir sürücüye tek bir word üzerinden paremetre okuyup yazdığın için sorun oluyor. Paremetre yazdığın zaman ayrı bir program paremetre okuduğun zaman ayrı bir program çalıştırman gerekiyor. Ve bunu müdahele etmek istediğin her parametre için yapıyosun. Bende bunun için her sürücü için bir 0.1 sn bir counter oluşturup counter herbir değerinde farklı bir paremetre ile ilgili bir işlem yaptım. Ama dediğim gibi çok fazla parametre ve sürücü olduğu için bu CPU yu birazcık yordu...
 
Donfoss La Da Cok Rahat Haberlestirebilirsin Control Word Status Word Temelde Ayni Ama
sİemens Deogrendigm Bisey Profi Bus Dak Bitsirsi Degiik Tir Yni Senin Tek Tek Danffos Gor Ayilaman Gerekebili
 
Arkadaşlar, micromaster4 başlıgı altında universal telegram,standart telegram,4pkw-2pzd(ppo1),0pkw-8pzd(whole cons.),word cons gib şeyler var.Bunları dilinin döndügü kadarıyla açıklayacak biri varmı?
 
selam arkadaşlar

işletmemizde s7 414 2 dp plc ve bunlarla haberleşen 40 aşkın siemens masterdrive MC var.profibus üzerinden haberleşme yapılıyor ama ben plc programında komutları nasıl gönder al yapıyor bulamıyorum.

profibus hakında düküman veya sizin örnek programınız varsa sevinirim.
 
tek tek bıt olarak yapıyordur
haberlesme icin fb yazmasına gerek yok siemens profibus tarafınıda input output olarak görür ve müdahale edebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,554
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst