S7-300 Word Değerleri

kevo32m

Üye
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
51
Arkadaşlar S7-300 PLC Programlıyorum ve sistemimde TP170B operatör panelim var,
operatör panelimde MW değerlerim var bu değerler enerji kesildiğinde sıfırlıyor, her enerji kesildiğinde tekrar ayarlamam gerekiyor bunun hafızada kalması için ne yapmalıyım


Saygılarımızla
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Marker lar 300 serisinde geçici hafıza alanlarıdır datablok oluştur ve içeriğini reel veya word veya ınt olarak düzenle ve onları kullan ha birde M hafıza alanları net hatırlamıyorum fakat belirli bir noktadan sonra geçicidir bu lımıtı hardware de düzenleyebileceğini düşünüyorum
 
sagolasın bir deneyim, sizi bilgilendirirm.
 
hardwarede bu mw için hafıza alanlarına bakıyorum ama bulamadım, aslında program çalışıyor ama enerji kesilince değerler sıfırlıyor, LG - S7200 gb plclerde hafıza alanlarını kalıcı yapabiliyorsun S7-300 için böyle bir hafıza alanı varmı acaba ben CPU içi ayarlara girdim ama programların ayarlarını değiştirmeme izin vermiyor,.
 
Hardware kısmında cpu üzerinde sağ tıkla "object properties" tıkla. açılan pencerede "retentive memory" segmentinde "Number of memory bytes starting with MB0" yazısını göreceksin. bu yazının yanındaki text box içinde yazan rakama kadar olan kısım kalıcı hafızadır.
örneğin 16 yazıyor ise MB0 dan MB16 ya kadar olan memory byte lar kalıcıdır. Bunu değiştirebilirsin. Değiştirdikten sonra plc ye yükle. ama başka sorunlarda çıkabilir. örneğin senin kullandığın word MW30 olsun sen bunu kalıcı yapmak için yukarıda bahsettiğim değeri 31 yaptın. istediğin gibi bu değer kalıcı oldu. ama bu değerin altındaki tüm wordler kalıcı olacağı için hepsi enerji kapatılıp açıldığında konumlarını koruyacak. Yani m20.0 ile bir işlem yaptırıyorsan ve bu 1 konumunda ise enerji kapatılıp açıldığında halen bir olacaktır.

Anlatabildiysem ne mutlu bana. anlamadığın bir konu varsa tekrar sor.
 
Kısaca MW0 ı kullan olay bitsin... ;)
 
konu eskı olabılır fakat yardıma ıhtıyacım var , yaptıgım projede motorun toplam çalışma suresını kaydetmem gerekıyor bunun ıcın ınteger olarak sanıye dakıka ve saatı buluyorum fakat kalıcı olarak kaydedemıyorum nasıl yapabılır, elde ettğim integer degerleri MW0-1-2 adreslerine atamaya çalıştım ama olmadı
 
Enisaygoren'in bahsettiği gibi yapabilirsin. Yada Database açıp değerleri oraya kaydetmen gerekiyor.
 
teşekkürler bunu yaptım fakat simdi sıkıntı PUT ve GET fonksıyonunu kullanmada bununla ilgili elinizde hiç örnek proje var mıdır inceleyebileceğim?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst