S7 300 hakkında teknik bilgi

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Plc konusunda yeniyim bu işi öğrenmek istiyorum kursa yazıldım ve mezun oldum ancak hala kısmi konularda eksiğim var.Bende bir tane s7 1200 1212c dc/dc/dc var bununla kendime bir tane eğitim seti yaptım ama baştan sona hep s7 1200 le çalıştığım için diğer cpu larıda tanımak hangi durumlarda hangisini tercih etmek gerekiyor bilmek istiyorum.

Ben şahsen s7 300 ü hem fiyat açısından hemde basit işler panolar için daha uygun bir cpu sanıyordum mantığımıda bu şekilde yürütmüştüm yanılıyormuyum ?

Adaptör kabloyu almamın nedeni tia portal üzerinden s7 300 ile çalışabileyim diyeydi.Şimdiye kadar sadece s7 1200 ile çalıştım başka cpu larıda kullanmak istiyorum.

Yapılacak panoya göre cpu seçimi oluyor sanırım fakat bunun için de hangi cpu nun işimi görebileceği bilgisine sahip olmam gerekiyor öylemi ? O halde cpu ları da tanımak gerekiyor bu bilgiyi bulamadım ben yani hangi cpu hangi işlemi yada işlemleri destekler hangisiyle neler yapılabilir bilgilerine ulaşamadım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
s7 300 ü basit uygulamalar için kullanmayın.s7 300 çok güçlü bir plc serisidir.

Basit uygulamalar için en iyi seçenek s7 1200 dür.

PLC seçimi daha çok yapacağınız proje ile alakalıdır.Mesela kullanacağınız input/output sayısı önem arzeder.1212c için 2 adet modül eklenebilirken 1214c de 8 adet eklenir.Bu da çok sayıda kullanılan input outputlu projelerde 1214c yi daha cazip yapar.

Başka bir konu ise , plc tipidir.Yani ac/dc/rly ; dc/dc/dc ;dc/dc/rly .

Eğer çok sayıda ve çok hızlı açma kapama işlemi varsa rly çıkışlı değil dc ( transistör ) çıkışlı plc kullanılır.

Ben yaptığım projelerde hep dc/dc/dc kullanırım.Nedeni hem plc beslemesi dc 24v olması , hem kullandığım inputların ( sensör, buton ,anahtar ) 24vdc olması , hemde outputların hem transistörlü hem de 24vdc olması.

CPU seçmeden önce projeyi basit düzeyde de olsa tasarlayın.Kullanacağınız ekipmanları belirleyin.Sonra siemensin s7 1200 ve ya s7 300 ürün kataloglarını netten bulun.Orada her cpu nun teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz.
 
Çok güzel bilgiler teşekkür ederim s7 300 güçlü bir plc serisidir derken işlemci hızını vs mi kastediyorsunuz? Yani anladığım kadarıyla plc nin ram hafızasını daha çok kullanan projeler için tercih ediliyor?

Teknik detaylarını indirip okuyacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst