s7-200 ve linbodave

ilhano1978

Üye
Katılım
28 Nis 2009
Mesajlar
242
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar

visual basic delphi vs vs ... için hazır bir dll var.Ve programda anladığım kadarı ile s7-200 s7-300 ile haberleşebiliyor.Fakat oldukça karmaşık görünüyor.Scada yı visual basic te yazıp haberleşme kısmını libnodave programı ile yapan varmıdır acaba aramızda ..

visual basic ile s7-200 arasında iletişim kurabilen yok sanırım aramızda. bu konu ile ilgili bir program var..yanlız program biraz ağır visual basic ten iyi anlayan arkadaşlar bakabilirlerse sevinirim.

saygılar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
libnodove ile biraz ugrastım ama delphi ile ilgili compenantlarında eksik dosya var bir türlü ulasamadım. Libnodave den türeme Prodave diye birsey dolasıyor internette ama daha ulasamadım.
 
libnodave veya prodave farketmez s7-300 ethernet haberleşmesini çözmem gerekiyor örnek kaynak koda ihtiyacım c# veya vb6.0 olabilir.

Hayırlı çalışmalar.
 
c# her derde deva :) kendi yazdığım scadada c# ile kullanıyorum.

Saygılar.
 
c# her derde deva :) kendi yazdığım scadada c# ile kullanıyorum.

Saygılar.

Peki Mooncore kendi yazdığın Scada da hangi cihazlarlarla ve hangi haberleşme protokolleri kullanıyorsun, opc tarzı programla haberleşme sıkıntısı zaten kalmıyor ben haberleşme protokollerini çözmeye çalışıyorum ve az da olsa mesafe katettim eğer tahmin ettiğim gibi projelerimi tamamlayabilirsem çok güzel ürünler çıkacak piyasaya.
 
Libnodave ile VB uygulaması yaptım. Hem ethernet Hemde MPI üzerinden haberleşebiliyorum.
 
Libnodave ile VB uygulaması yaptım. Hem ethernet Hemde MPI üzerinden haberleşebiliyorum.

Elimde usb MPI kablo var yapılan projelerin kaynak kodlarını incelediğimde hep comport tanımlandığını görüyorum bu yüzden libnodave ile elimdeki USB MPI kablosu ile S7 - 200'e hiçbirşekilde bağlanamadım. Acaba uygulamayı VB6.0 'damı Yoksa nettemi oluşturdun kaynak kod paylaşabilirmisin.
 
s7200 ile ppi kablo üzerinden opc server ile haberleşmek istiyorum vb6.0 kullanıyorum. belki yardımcı olabilir diye düşündüm.
 
Aslında mantığını kavrayınca gerisi geliyor. LibnoDave ve S7-300 CP340-1 ile Haberleştim gayet başarılı ve hızlı çalışıyor.
 
S7 200 ile haberleşmek istiyorsan bence PC Acceess i kullanabilirsin. Kepware vb. yazılımlar çok pahalı. VB6 gerilerde kalmış bir yazılım artık 2010 versiyonda yazabilirsin yazılımlarını. Güzel bir library satın alırsan WINCC nin aynı ekran görüntüsüne sahip SCADA larda yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst