s7 200 ve analog hk?

daydil

Üye
Katılım
28 Tem 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaslar benım sorularım olucak cevplarsanız sevınrım
1-s7 200 226 cpu var ek modul yada analog modul ılave etmek ıstersek ekmodullerı tanıtmak gerekıormu yada cpu dırek görürmü
2-2 adet potansıyometre ve bır loadcel analog ınputlarım var.bunları aynı analog modulde kullanbılırmıyım.kullnırsam ehangını secmelıyım.bende EM 231 var
3-potları cevırdıgımızde degısen degerı dıgıtal bır ekranda görmek ıstıyorum.bu ekran ıcın bır analog cıkıs kullanmalımıyım.(td 200 harıc)
sorum cok kusura bakmayınn
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1- Tanıtmaya gerek yok direk görür.
2- Aynı modülde kullanman için ikiside 0-10V ya da 4-20mA olmalı. Potansiyometre 0-10V olduğuna göre loadcel de 0-10V ise problem yok. Dip switchlerden 0-10V ayarlarsın. Gerçi 4-20mA 'i bir direnç yardımı ile 0-10V olarak da kullanabilirsin.

3- Değişen değeri direk olarak ekranda kullanabilirsin. Analog çıkışa gerek yok.
 
1:)s7 200 cpu ya dijital veya analog ek modül taktığında tanıtmana gerek yok.sadece adreslemeye dikkat edeceksin.birde 1 dijital modül 1 de analog modül bağlayacaksan ilk önce dijital modülü sonra analog modülü bağlayacaksın.analog modülde kullanmadığın giriş varsa kısa devre edeceksin.
3:)bu soruda herhalde potlardaki değeri panelden görmek istiyorsun.bunun için analog çıkış kullanmana gerek yok.analog giriş değerini move komutu ile bir alana (VW0) atarsın.ve bu alandaki değeri panelden okursun.
2:)bu sorunla ilgili bildiğim ise bir analog modüle sadece akım veya sadece gerilim sensörleri bağlanabilir.1 akım sensörü ile bir gerilim sensörünü aynı modüle bağlayamıyorsun.şu anda tahmin yürütüyorum ama potanslar ile loadcel in hepsi akım veya hepsi gerilim sensörü ise bağlayabilirsin gibi geliyor
 
-arkadaşlar loadcell 0-5v gerılımle calıısyor.potlar hangı gerılım yada akımla calısır( normal pot için).ayrıca yaptıgım makınada sayıcı var bunu ekrana atmam ıcın analog gerekıyormu
 
benım makınanın calısmasını kısaca anlatayım.
bir mıl var bu milin her ıkı ucuna rulman cakılacak cakılan rulmanların kılosunu görmek ıstıyoruz.basta ekran kullanmaya nıyetımız yoktu.bu 2 potuda set degerlerı icın kullanıcaktık kilo degerı setlerın arasında klırsa yesıl lambayı yakıcaktıkk.ayrıca her yesıl lamba ıcın bır dıgıtal saıyıcıya ıhtıyac vardı.
ama ben şöyle yapmak ıstedım sısınde fıkırlerını almak ıstedım.
set1,2 degerlerını td 200 den gırmek ve o sayıcıyı degerınıde td 200 de görmektı.bu sayıcı ıcın analog cıkısa ıtıyac varmı yokmu bılmıorum.
 
yapmak istediğin şey için analog çıkış kullanmana gerek yok.hatta potans ta kullanmana gerek yok.dediğin gibi td200 de set1 ve 2 değerlerini gireceksin ve plc den de loadcel den gelen bilgiyi karşılaştırma kontakları kullanarak set1 ve 2 değerleri ile karşılaştıracaksın.
 
Arkadaşlar gereken açıklamaları yapmışlar fakat loadcell ile ilgili bilgi eksikliği var sanırım. Loadcell lerin besleme gerilimleri 0-5 v. veya 0-10 v olabiliyor fakat sizin ağırlığı okumak için loadcellin sinyal uçlarını kullanmanız gerekecek sinyal uçlarından okuyacağınız gerilimde 0-10 MV. arasında değişkenlik gösterir. s7300 ile loadcell okumak için sivarex moduller kullanılıyor ama bunların s7200 için olanları varmı bilmiyorum.
 
Loadcell için önce bir çevirici kullanmalısın .ben benzer uygulamayı "weıdmuller upac bridge transmıtter" kullanarak yaptım. Analog modüle bağladım ve 0-10v arası çok rahat kontrol yapabilirsin td200 ekranında karşılaştırma yapacağın set değerlerinin programını hazırlayıp analog girişten alacağın mesela aıw0'daki değeri tamsayıya çevirip karşılaştırma komutlarını +-tölerans vererek programı hazırlarsın .pot kullanmana hiç gerek yok
 
arkadaslar heresey için teskkurler makınayı calıstırdıkk.loadcell için weinmuller modulu kullandık.cok ıyı oldu saolunn
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst