S7 200 de data blok(db) nasil kullanilir.?

general

Üye
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaslar orta düzede bir projede cpu 224 tipi bir plc de program yazıyordum .yaklasık 20 tane tımer ve counter kullandım bunları bunları "V" değişkenine atadım .yalnız programda bazı değişikleri plc ye download yaptığım zaman değerleri tekrar girmek zorunda kalıyorum bir de td 200 ekran kullandım değişken datalarımı "retentıve" bölümünden vw300 ile vw600 dataları kalıcı data olarak belirledim.bu dataları data blokta nasıl oluşturabiliriz ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım S7-200 de Data Bloklar yoktur... V olarak tanımlı variable lar vardır.... Bunlarda kalıcıdır....
Fakat syatem blok tan retentive ayarlarından degistirebilirsin... Bunlarla oynadıysan PLC yi kapatıp açtığında yazdığın değerler her kapanmada sıfırlanacaktır... Senin hatan anladığım kadarıyla programı yüklerken download penceresinde sordugu data blokları tıklamanla alakalı... Download esnasında data blokları aktif edersen hepsi silinir... Programının yazılımında degişiklik yaptıysan sadece program blogunu yüklersen dataların sıfırlanmaz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst