s7-1200 Kalıcı Hafıza

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
443
Puanları
1
Yaş
39
Data Blok veya Memory Word'leriyle
Kalıcı Hafıza nasıl kullanılır.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Datablocklar zaten ön tanımlı olarak retentive alanlardır, sizin fazladan bir uygulama yapmanıza gerek yok. Memory wordler için de HW Config->CPU->Properties yolunu takip ederek kalıcı hafıza alanı tanımlayabilirsiniz.
 
retain yaptığınız datalar enerji kesildiğinde silinmez. Memory alanlarını retain ( kalıcı) yapabilmeniz için Plc Tags kısmından Show all tags kısmını açtığınızda yukarıda pil ve anahtar sembolü olan bir buton göreceksiniz bu butona bastığınızda burada açılan kutudan ilk satıra MB0 dan itibaren kaç byte' lık kısım retain (kalıcı) olacak bu sayıyı gireceksiniz. Örnek 10 yazarsanız MB0.....MB9 'a kadar kalıcı olacaktır.
 
Data Blok veya Memory Word'leriyle
Kalıcı Hafıza nasıl kullanılır.

Tagları açtığında üst kısmında bir pil işareti göreceksin burası retain(kalıcı hafıza )seçme alanıdır.
MB0 dan MB1848 kadar nereden başlamak istersen başlayıp kalıcı hafızayı kullanabilirsin.

kolay gelsin.
 
S7 1200 plc de DB üzerinde tanımladığım ve retain yaptığım halde enerji kesilmesinde veriler inital değerlere geliyor. Bu kalıcı hafızayı kullanmak için ayrıca bir şey yapmaya gerek mi var?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst