s7 1200 ile EMPRENYE İŞLEMİNİ NASIL YAPABİLİRİM

matt1903

Üye
Katılım
5 Ara 2014
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
32
S7 1200 ile ahşap malzemeye emprenye işlemini plc ile kontrol etmek istiyorum tez ödevim bu nasıl yapabilirim işlem basamakları mevcut yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1) Emprenye işlem tankının içine ahşap malzeme (işlenmiş-kullanıma hazır) doldurulacak (ellen doldurulacak)

2) Kapak kapanacak.

3) Sıvı azot kazana doldurulacak (emprenye işlem tankına) vana kapanacak vananın kapanması için azot seviye ölçümü yapılacak (içeriye bir sensör koyulabilir, ancak bu sensörün 1000°C ‘ye dayanıklı olması gerekiyor).

4) Malzeme sıvı azot içerisinde belirli bir süre (30 dk.) bekletilecek.

5) Sıvı azot motor veya pompa ile ( Sıvı azot vakumla alınması gerekiyor) sıvı azot deposuna geri doldurulacak ( 760 mm Hg’lik basınç)

6) Emprenye maddesi ( veya çözelti-koruyucu) Emprenye işlem tankına doldurulur. (sevk edilir) Yukarıdan aşağıya şeklinde-kendiliğinden, Belirli bir seviyeye geldiğinde (ağaç seviyesini aştığında) vanamız kapatılacaktır.

7) Kompresör kullanılarak EİT’ne basınç uygulanacak. Uygulanacak olan basınç belirli bir miktarda olacaktır (10-12 ATM), bunun için bir basınç sensörü kullanılacaktır.

8) Bu şekilde (şartlarda) malzeme basınç ve emprenye çözeltisi içinde bir saat bekletilecek (600 mm Hg basınç)

9) Buradan, EİT’ ne vakum işlemi uygulanarak (600 mm Hg basınçla) emprenye çözeltisi geri depoya gönderilecek ve ağaç malzemeye vakum uygulanarak, hücre boşluklarındaki ve kazandaki fazla olan emprenye maddesi geri alınacak.

10) Kurutma (Deneysel bir kurutma sistemi tasarımı ve çalışma parametrelerinin incelenmesi/Erkan Dikmen…/ SDÜ. Teknik Eğitim , makine ve Bilim Tekniği Dergisi

11) Kazanın içinde ısıtıcı bir levha olacak, sürekli kazan çeperinde serpantin borular döşenecek, kazan bu şekilde ısıtılacak.

* Daha önceden ağaç malzemenin rutubeti “ nem ölçer ” ile belirlenmektedir.

12) Belirli bir sıcaklığa geldiğinde sıcaklık sensörüne ihtiyaç var (100 °C ) vakum işlemi başlatılarak (sürekli) ortamdaki nem (su) alınarak kurutma hızlandırılacak elde edilen nem (su) belirli bir yerde biriktirilerek malzemenin rutubeti ölçülür. (ilk ölçme işlemine göre çıkacak sıvı miktarı belirlidir) O miktar çıkana kadar vakum uygulamaya devam edilir.

13) Isı kesilir ( yavaş yavaş ) denkleştirme ve soğuma periyodu gerçekleştirilecektir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst