Sığınak için jenaratör seçimi nasıl yapılır?

apolloturk

Üye
Katılım
20 Kas 2009
Mesajlar
64
Puanları
1
Sığınak yönetmeliğine göre sığınak havalandırma fan motoru jenaratör ile beslenmek zorunda, mekanik havalandırma için hesap yöntemi verilmiş ama jenaratör seçimi için bir tablo ya da hesap yöntemi verilmemiş.

Piyasada sığınak için kaç kVA'lık jeneratör kullanılıyor ya da projede kaç kaç kVA gösteriliyor? Bu jeneratörün beslediği fan motoru ortalama ne kadar güç tüketir? 5kVA jeneratör uygunmudur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sığınak için havalandırma sisteminin kaç beygir olduğunu makine mühendisi belirler. beygir gücünden elektriki güce çevirerek uygun jeneratör seçimi yapmak elektrik mühendisine düşer.

havalandırma için yaklaşık 1.5 kva güç hesabı yapılıyor bizde.
5kva jeneratör seçiliyor.
kolay gelsin.
 
Anladım, makine mühendisini biraz daha sıkıştırmam gerek demek ki :D
 
havanın debisini falan biz anlamayız o derslerde biz yoktur. :)
 
arkadaşım sığınak için jeneratör diye bir şey yok sadece türkiyede sığuınak yapğmasını bilmiyorrlar. sığınağa jeneratör koymak gerekmiyor. ha eğer illaki sığınağı beslesin diyee jeneratör konmak isteniuyorsa sığınak projelerndirilirken hava alabilen atabilen ve fiziki olarak korunkalı bi ir yere jeneratör odası yapılmalı . radyasyon serpinti merpinti bşişi olmaz jeneratöre.

türkiyede isim veremeyeceğim bir kaç yere öyle uygulama yaptık gördümki türkiyede bir savaş olsa zaten sığınaklar çalışmayacak ve kullanılamayacak durumda hatta bir iki yerde radyasyona karşı sığınak yapmış dayım getirmiş içinede jeneratörü koymuş

e şimdi siz mecburen duvarı delmek için egzos gazını çıkarmak için kurşunları delmek zorundasınız ?
bir tane aklı evel müteahitimizde mühimmat için gizli sığınak yapmış güya yer altında çölde tepede bir hava a6tış kanalı birde davlumbaz::)
mesele şu jeneratör egzos gazınıın insanlara zararı olmayacak bir ortama atın ve jeneratörü sadece fiziki darbelerden koruyacak havadar bir yer bulun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst