süzme sayaç fatura hesaplama

mgoney

Üye
Katılım
26 Tem 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaslar.23 ay once bir oda kiraladım.ev sahibi süzme sayac oldugunu burdan faturamı hesaplayacağımızı soyledi eve girdiğimde.saatteki t degerini yazıp not aldım.2 ay sonra tekrar t degerini yazıp iki rakamı birbirinden cıkartık.0,27 kurus ile çarptık 141 tl bir rakam cıktı.bunu ev sahibine odedim.
bu hesabı yaptıgımızda 07/07/2012 idi tarih 26/07/2012 de tekrar kontrol ettiğimde 76 tl gibi bi rakam hesapladım
tek oda bi yerde kullandıgım elelktrikli araclar şohben-mini buzdolabı -bilgisayar-su ısıtıcısı-haftada 1-2 defada elektrik süpürgesi
bunlardan sürekli calısan buzdolabı
sizce 76 tl rakam yüksek değilmi acaba bizmi yanlış hesaplıyoruz
07/07/2012 tarihinde satteki t degeri 100486 / 26/07/2012 tarihindeki t degeri 127985 acaba bu deger dogrumudur 1 ay olmadan bu kadar elektrik haccamıs olunabilirmi
normal 5-6 kişilk evlere bile 50/60 tl gelirken tek kişi icin bu rakam normal midir nasıl hesapalma yapmam lazım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
birincisi bulduğun kw saati neden 0,27 krş ile çarpıyorsun ki. ev sahibinin faturasından toplam kw saati bul ikisini oranla payını bul. ikincisi senin sayaçtan başka yerlerde besleniyor olabilir. iç tesisatını kontrol et.
 
ev sahibinden faturayı istedim.faturayı getirmiyor.
benim öğrenmek istediğim benim kullandıgım elektrik 127985-100486 =27,499 kw mı bu kadar elektrik kullanmam mümkünmü.bunu faturadaki birim fiyat 0,27 kuruslamı carpacagız ??
 
sayın money bende tek kişi olarak ikamet ediyorum bende bahsi gecen aletleri kullanıyorum.20 tl den fazla elektrik bedeli gelmedi daha bana siz göre sizin saatiniz süzme değil girişte başkada sayaç yok onu bir kontrol ediniz
 
Sayacın dijital galiba son üç rakamınıda okuyorsun gibi hesaplamalarda son üç rakamı okumayın.27 kw elektrik harcamışın.27x27 kuruş=7lira29kuruş
 
faturaya bak son endeskle ilk endski bul kaç kw tüketilmiş onu fatura toplamıyla oranla kw vergilerle kaç kuruşa çıkıyo ona göre hesaplabilirsin.
 
t:128.956
t1:58.625
t2:24.052
t3:46.280
2.604
1.0
224.9
saatımdekı son verıler bu şekılde buna gore bana kac kw elektrık harcadıgımı ve nasıl hesapladınızı soylermısınız
ayrıca yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım.bunu ev sahıbıne anlatmak ıcın elektrıkcımı cagırmam gerekıyor.bu ısı kım bılır acaba lutfen yardımcı olunuz evden tasınmayı dusunuyorum.maddı ımaknımda yok ama her ay kek gıbı paralarda odemek ıstemıyorum
 
merhaba,
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım ben de bildiğim kadarı ile, yukarıda yazdığın t1,t2,t3 değerinin toplamı zaten t değeridir, mesela farklı zamanlarda aldığın iki t değerinin farkı sana harcadığın değeri vermeyebilir,bu fark sadece sayacın okuduğu fark, eğer akım trafosu varsa bulduğun farkı akım trafosu çarpanı ile çarpman gerekir ondan sonra harcadığın değeri w cinsinden bulursun, bu birinci kısımdı. İkinci kısım ise birim fiyat kısmı, en doğrusu faturadan birim fiyat + vergiler+ ekler hesaplanıp toplam birim fiyat bulunur, fatura vermez ise çevre komşulardan bir fatura da isteyip bulabilirsiniz. Söylediğiniz aylık elektrik faturası yüksek görülüyor bana da 60 cıvarı geliyor ama ç.makinesi, ütü ve elektrikli şohben çok çalışıyor ben bu nedenle normal olduğunu düşünüyorum.
 
eğer hala ihtiyaç varsa bende yardımcı olayım bende süzme sayac kullanıyorum, sadece T değeri hesaplanacak bunu elektrik faturası kesen memurdan öğrendim, ve T değeri yeni zamlarla birlikte 30-35 kuruş arası bir ücretle çarpılacak(tüm vergiler içindedir bu fiyatın) , veya arkadaşın dediği gibi faturadaki tüketimi kendi tükettiğin değere oranlayarak bulabilirsin,
ve senin kullanacağın bedelin 20 lira civarı bişey olur heralde, çünkü bende evde pek elektrikli alet olmadığı için 2 aydır 8-9 lira geliyor.
 
faturayı doğru hesaplamışsın ama evindeki sayaçtan başka bir yer beslenip beslenmediğini kontrol et.evindeki her şeyi kapat sayaça bak bakalım sayaç hala dönüyor mu eğer dönüyorsa sayaç çıkışından başka odada besleniyordur.
saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst