Rulman Yataklama Hk.

marky02

Üye
Katılım
15 Haz 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba

qbPGPD.png


Resimde görüldüğü şekilde bir yataklama yaptım.Üstte ve altta Dört nokta rulmanı QJ308,içte ise radyal yüke dayanıklı olan NUP2208 kullandım.

Milin üst kısmında gözükmese de diş mevcut,ve buradan 2 adet somunla sıkıyorum mili.Altta fatura zaten rulmana dayanıyor.

Yalnız somunları sıktıktan sonra mil dönmemeye başlıyor.Acaba bu neden kaynaklanabilir.Fatura ve somunlar hiçbir şekilde rulmanın dış bileziğine değmiyor.Bu problemle daha öncede karşılaşmıştım,rulmanlar eksenel yüke dayanıklı görünüyor ancak somunla sıktığımda bile dönmüyor.Somunu biraz gevşettiğimde normal şekilde dönmeye başlıyor.

Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.
 
Hocam kontra somun yapıyoruz zaten.Bugün bir rulman firmasında da destek aldım,parçayı tek tarafından bir seferde işleyemediğimiz için,sanırım eksende bir kaçıklık var.Ve kullanılan rulmanlar da eksenel kaçıklığa müsade etmiyor.O yüzden sistemi revize edip tekrar deneyeceğim.

Yardım için teşekkürler.Sonucu buradan bildireceğim.
 
Rulman yelesimleriniz hatali gozukuyor somunlari siktiginizda uste ve alttaki rulmanlari sikistirip donmesini engellemis oluyorsunuz usteki ve alttaki rulmanlar radyal yuke dayanikli olan rulmanrla degistirip somunlari o zaman sikin sorun cikartmamasi gerekir dusuncesindeyim
 
Evet sistemi revize ettim,işlemeydi taşlamaydı derken ancak halledebildik geç cevap için kusura bakmayın.Problemin işleme ile ilgili olduğunu gördük uygun toleranslarda tekrardan yeni bir parça işledik,bu sefer aynı sistemle sıkmamıza rağmen herhangi bir sıkışma vs yapmadı,mil hiçbir şekilde kasmadan dönüyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst