Router için yardım lütfen

serhatcebi

Üye
Katılım
3 Mar 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
41
Üstadlarım herkese şimdiden teşekkürler,

ilk önce sorunumu yazayım, Mach3 üzerinde step per ayarını bir türlü oturtamadım ve sürekli kayma yapıyor. Step per unit bölümünden otomatik olarak yapıyorum ayarı ancak eksen üzerine kumpas bağlayıp tekrar ölçtüğümde hatalı çıkıyor. Küçük değerlere kadar indirdiğim oldu fakat daha sonra işlem yaparken 1. pasoyu atıp 2. pasoda y+ ya doğru kayıyor 3. pasoda biraz daha derken çizeceğim elips merdiven gibi oluyor.

Makine şöyle 1605 vidalı mil , cwd556 step driver (pdf ekte) , 57bhh82-300e motor ve resmini eklediğim 4 eksen kontrol kartı pc ise masaüstü , Kablolarım blendajlı değil.
brPYEj.jpg


micro step ayarlarım 1/8 de , sw4 half , amper ise 3,2 de. Motor tuning velocity 1500 / acceleration 150.
gcode ları artcam ile çıkarıyorum gcode un uzantısı hangisi olmalı ondan da emin değilim Gcode (mm).*tap kullandım ancak bu karta uygun olan hangisi bulamadım.
Motor kaplinlerinde boşluk yok
Çok rica ediyorum o kadar para harcayıp yaptım ama kullanamıyorum Lütfen yardımcı olun.
 

Ekli dosyalar

  • CWD556 Manual.pdf
    2.2 MB · Görüntüleme: 16
İlgilenen herkese teşekkür ederim, Sorunu çözdüm ve Benzer bir problem yaşayabilecekler için bilgi vermek istiyorum.

İlk önce mach3 yazılımını değiştirdim, 3.043.066 yı kaldırıp 3.042.020 versiyonunu yükledim. sadece çin malı kontrol kartım için rnrmotion.dll yi plugin klasörüne ekleyip bir defa step per units ile eksen kalibrasyonu yaptım.
Artcam ile oluşturduğum gcode un uzantılarını deneyerek bana tam uyan Mach3gb-Arcs(MM)(*.TAP) ile gcode denemesinde sorunsuz bir işlem aldım. (İki işlemi yaptığım için tam emin değilim ancak gcode uzantısını değiştirmek bile tek başına çözüm olmuş olabilir )

Bilgisi ve deneyimi olanlar için çok basit olabilir fakat bu işi hobi olarak yapanlar için çok can sıkıcı bir problemdi. Çok şükür hallettim
 
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Kartın marka modeli varsa satınalma linki varmıdır?İncelemek isterim.
 
Sizin için gerekli olan nedir.

Sanıyorum sorunuz benim için. Benim için gerekli olan demeyelim de müşterileriniz için gerekli olan bilgi diyelim. Sitenizin adını verince genel bilgi olarak sattığınız ürünleri, fiyat seviyenizi merak ederek inceledim. Ürünlerle ilgili neredeyse hiç bir bilgi vermiyorsunuz. İnsanlar ahşap sandalye bile alsa ağacın cinsi, cilası-boyası, yüksekliği vb. öğrenip almak isterler. Elektronik, mekanik ağırlıklı bir konuda ise bulabilecekleri her türlü bilgiye hatta ayrıntılara ulaşmak isterler. Makinelerini tasarlarken, kullanacakları malzemenin seçimi için bu bilgiye gereksinimleri vardır. Satın alma ise daha sonra gelecektir.

Şahin Rulman bilgilendirme konuları açıyor, ben de aşağıdaki mesajı yazdım ama yanıt çıkmadı;

Sitenizde step motorlarla ilgili tek bir akım, direnç, endüktans değeri veriliyor. Bu değer hangi bağlantı tipine ait? Kullanıcı olarak paralel, seri ve unipolar bağlantı tiplerine göre ayrı ayrı akım, gerilim, direnç, endüktans değerlerini bilmemiz gerekiyor. Bir iki yıl kadar önce sitenizde bu bilgiler ayrıntılı olarak veriliyordu. Yine motor seçimi yapmamıza yarayacak olan, bağlantı tipine bağlı tork/hız grafik ayrıntıları da eskiden yer alıyordu. Sizce bu bilgilerin verilmesi gerekmiyor mu?

Yanlış bilmiyorsam motorların adlandırıldığı 4.5, 8.5, 12 Nm vb. tork değeri sadece (veya genellikle) seri bağlı iken elde edilebilen yüksek değerler. Ayrıca bu yüksek torkları elde edebilmek için grafiklerde, motorun ısınma sınırlarının ötesinde akım ve gerilim verildiğini de görüyoruz. Biz çoğunlukla CNC'lerimizde paralel bağlantı ve test değerlerinin altında gerilimle kullanıyoruz ve abartılı da olsa bu grafikler olmadan motorun uygulamamızdaki tork değerini yaklaşık bile olsa tahmin edemeyeceğimizi düşünüyorum.

Sizin sitenizde ise step motorların sadece tork değeri verilmiş. Nema standartı bile yazılmamış.

Yine sitenizde "3 Eksen Usb Cnc Router" yer alıyor, ayrıntılı bilgi verilmiş. Örnegin tabla büyüklüğü verilmiş ama üç eksene ait çalışma mesafeleri yok. "Eksen Motorları : Yüksek Torklu MicroStep Motor " açıklaması bir şey ifade etmiyor.

Bu kadar az bilgi ile, ürünü adından tanıyıp (örneğin step motor) ve başka kanallardan bilgi sahibi olmuşsam, fiyat da uygunsa alırdım yoksa almazdım. Siz aynı durumda ne aldığınızı bilmeden alır mıydınız?
 
Son düzenleme:
Firmamız müşterileri için satın aldıkları malzeme ile yaşamış olduğu sorunları aşmaları açısından 0850 303 07 13 numarasından teknik servis yedek parça bölümü sürekli destek sağlamaktadir.

Genel bilgilendirme için internet sayfamız her geçen gün guncellenmekte ve bilgi eklenmektedir.

Daha önce standart İnternet sitesinden güvenli e-ticaret sitesine geçiş yapıldığı için veri taşımak hızla devam etmektedir.

İnşallah kısa zamandada tamamlanacak. Aynı olay şu an şahin rulmanda da söz konusu İlker bey tecrübeli bir makine mühendisi ve oda bu çalışmayı hızla sürdürüyor.

İyi çalışmalar.
 
Mesajımı ortada bırakmayıp yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Yanlış anlaşılmasın, firmalarla ilgili bir önyargım yok. Kalitesi ve fiyatı iyi olan firmalar kazansın. Tek amacım forumdaki arkadaşların yarar sağlayabilmesi, iyi/kötü, doğru/yanlış gördüklerimi yazmaya çalışıyorum. Örneğin Şahin Rulman'ı defalarca yeni başlayanlara önerdim ancak gördüğüm eksikliklerini de yazıyorum.

Fiyat konusu da önemli, firmaların kendi seçimleri, kısmen de şartların bir sonucu. Örneğin kargo dahil 22 TL'ye Çin'den gelen TB6600 sürücünün ülkemizde yaklaşık 5 katı fiyata satıldığını görmek üzücü.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst