RF kumanda İleri-Geri Servo Motor Kontrolü

barbar0s

Üye
Katılım
27 Şub 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.Benim bitirme tezim uzaktan kumanda ile bir servo motoru ileri geri hareket ettirmem gerekiyor(tabiki tez konum bu değil sadece bir bölümü).Uzaktan kumandamdan herhangi bir yarış arabası örneğinde görebileceğiniz gibi ya potla yada iki ayrı butonla ileri-geri bilgisi göndermem karşı tarafta da bunu algılamam lazım.Ayrıca eğer yapabilirsem bir de buna ek olarak sağ-sol kontrolü de eklemem gerek.Bu konuyla ilgili olarak her türlü malzeme bilgisine ihtiyacım var.Vericide bilgileri nasıl tek sinyalle gönderebilirim? yada frekansım (yasal sınırlar içerisinde) ne kadar olmalı? Daha önce İSİS'te PWM üretmeyi ve servoyu bu şekilde sürmeyi denedim fakat bir türlü beceremedim.
Mesela yazdığım programda 1 ms high,19ms low yaptım fakat ne ileri ne de geri sürekli döndüremedim.Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
 
servo motorda 1ms high 19ms low yaptığınızda ve bunu sürekli olarak yaptığınızda motorun milini orta konuma alması gerekmektedir.

bunun motorunuzu kontrol edip etmediğini anlamanın kolay bir yolu var. motoru sola yada saga maksimum dönüş açısına gelecek şekilde voltaj vermeden elle çevirin hafifçe.

sonra yukarıdaki gibi yazılmış bir progrmı çalıştırıp motora uygulayın. moroun milinin orta konuma gelmesi lazım. geliyorsa ok, gelmiyorsa hata sebebini araştırmak lazım...

1ms orta konum, 0.5ms sol maksimum, 1,5ms sağ maksimum olması lazım. bunlar motordan motora biraz değişebilir ancak standartı bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,178
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst