RF 433 mhz alıcı-verici devresi garip çalışıyor

gokdag18

Üye
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
%25C3%25B6rler%2Bile%2BUYGULANMI%25C5%259E%2BDEVRE.png


Elimde yukarıdaki modüllerden var. şekildeki bağlantıyı pt2262-pt2272 ile yapıp anten kablosunu bağladığımda devreye enerji veriyorum. Enerji verir vermez ledlerin hepsi yanmaya başlıyor. ben daha vericideki anahtarlara basmadan bu oluyor. Bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Kurdugunuz devrede pulldown direncleri ile diyotlar cok onemli. Bunlarin yonu ve bagli oldugu ucu karistirdiysaniz boyle davranabilir yada vericide ariza olabilir.

Tek tek bakmak lazim.
 
devreyi tekrar tekrar kontrol ettim. alıcı verici modülleri değiştirdim. hepsinde aynı sonuç oluyor. anlayamadım bir türlü
 
Vericiyi çalıştırmayın bakalım ledler sinyal olmayınca çalışacak mı? Yine ledler yanarsa sorun alıcı kısmında yok ledler yanmıyor vericiye sonradan enerji verince ledler yanıyorsa sorun vericide diyebiliriz.
 
onu da denemiştim. vericinin enerjisini kestiğimde ledler sönüyor. vericiye enerji verdiğimde hiç bir anahtara basmadan alıcıdaki tüm ledler yanıyor. bu modül takımından elimde 4-5 adet var. hepsini denedim sonuç aynı. ya bu alıcı-vericilerde bi sorun var ya da bende. Daha önce bu alıcı-vericiler ile devre yapmış çalıştırmıştım. gayet güzel çalışıyodu. Aynı devreyi tekrar kuruyorum çalıştıramıyorum. kafayı yiyecem.
 
Pt2262 nin 17 nolu bacqgini ayirip bir direncle saseye baglayip denerseniz sorun verici demi yada pt2262demi anlasilir. Pt2262 sorunlu gibi gorunuyor.
 
dediğinizi yaptım. led pır pır şeklinde yanıp sönüyor
 
Verivi sinyali kesildigi halde alici ledleri yakiyor alicidada sorun var gibi

Yaptiginiz devrenin altili ustlu bir kac resimlerini ekleyebilirmisiniz..

Parcalari lehimlerken cokmu isittiniz acaba? Olabilirmi?
 
hocam yardımlarınız için teşekkürler. olayı çözdüm
 
Rica ederim de. ,

Nasil cozdugunuzude yazsaydiniz belki baskalarininda basina gelebilir cozumu burada bulabilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst