Rezistanslı makinalar için tasarruf

ctoper

Üye
Katılım
22 Nis 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar kolay gelsin
Yeni bir şirket açılışı yaptık. Elektrik ile ilgili çok bilgim yok sizlerden tasarruf manasında neşer yapabilirim bunlar için tavsiye istiyorum. Fişek rezistanslar ile kalıpları ısıtıyoruz.Her bir rezistans 550w ve her bir kalıp gözü için 8 adet kullanıyoruz toplamda 4,4 kw ve totalde bu şekilde 160kw elektrik kullanıyoruz. Ayrıca makinalarımız hava kullandığında 22 kw bir kompresörümüz var( inverterlı ) Gece gündüz çalışıyoruz sizlerden ricam acaba yapabilecek bir şeyim var mı tasarruf açısından şimdiden yardımınızı bekliyorum(Bu arada 200kw kompanzasyon panomuz var)
 
Hava kompresörünüz pistonlu mu vidalı mı ? Vidalı kompresörler pistonlulara göre daha verimlidirler. Frekans sürücülü olması enerji verimliliği adına iyi bir karardır.

Diğer rezistans konusunda yapılabilecek fazla bişey yok gibi. Pid kontrolü ile çalışıyorlar demekki proses sıcaklığı çok önemli. Bu konuda farklı bir uygulama bulsanız pid uyumu zorlaşabilir ürün kaliteniz düşebilir.
 
pnomatik sistemler her zaman daha ucuz olduğundan dolayı , tesisteki hava kaçaklarını engellemekten başka yapabileceğiniz başka tasarruf yok . çırptırma vb gibi sistemler varsa belki en fazla süresini uzatabilirsiniz. ısı ihtiyacı için kompresör yağını eşanjörden geçirerek belki sistemin bir kısmında kullanabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst