Rezistans

Katılım
30 Mar 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Konum
Kars
Merhabalar ben makine mühendisliği Bölümü'nde okumaktayım bi proje üzerine çalışmalar yapıyorum bu rezistans telinin boyu , Çapı ve bu özelliklere Karşılık gelen kullanmamız gereken maksimum ve minimum güç nedir , bunlar hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
http://www.artherm.com/
google de bir çok adres var ama, bu adresede bir bakınız.
Birde sorunuz bıraz muallakda kalmıs, kullanacagınız gücü vermecden rezıstans tel çapı, vs bilgilere ulaşmak zordur.
 
Ben aslında Güneş enerjisinden yararlanarak yaya geçitleri gibi insan hayatinın önemli olduğu yerlerdeki , kışın Oluşan buzlanmayı , asfaltın içine yerleştireceğim Reriztans yardımıyla asfaltı ısıtıp buzlanmanın önüne Geçmek gibi bi proje üzerine araştırma yapıyorum , bundan dolayı sormuştum bu rezistansın boyunu çapını yani boyu arttıkça kullanıcagım enerjide artıyo ama neye göre yani diyelimki 24 derece sıcaklık elde etmek için standart bir yaya Geçidinde minimum enerji ile hangi Tür rezistans ile maksimum verim elde ederim . Bide sizce Güneş enerjisinden yararlanırarak asfaltların buzlanmasını engelliyebilirmiyim düşüncelerinizden faydalanmak isterim
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Rezistans telleri çok çeşitlilik gösterir. Ama her elektronik parçanın datasheeti olduğu gibi ve bu sayfalarda parcanın karakteristiklerini öğrendiğimiz gibi her rezistansında içerdiği metal karışımları çapı boyu iç direncini ve gücünü belirler.

Alacağınız rezistansın öncelikle özelliklerini bilmelisiniz.

Bu bahsettiğiniz sistemde güneş enerjisi ile yaya geçidini buzlanmadan korumak için sistem yapılabilir ancak bir zıt nokta var. Buzlanma kışın oluyor ve genelde kışın bazen günlerce güneş olmadığı durumlarda enerjiyi depo etmezseniz sistem malesef görev görmeyecektir. Ve güneş enerjisi ile elde edilen enerjiyi depolayarak kullanmak çok maliyetli.

Ama yapılamaz mı elbette yapılabilir.

Burada öncelikle buzlu yolun ısıl kapasitesi hesaplanıp bu ısı kapasitesini kaç wattlık bir sistem yeterli gelir bu bulunacak ve buna göre rezistans ve panel seçimi yapılacak.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,099
Mesajlar
914,960
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst