rezistans yapımı

64866

Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben yeni bir makina yaptım buna 2400d/dk gecen bir sulu ipligi kurutmak istiyorum bu nasıl bir rezistan koymalıyım yardım ederseniz sevi nirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelikle sorunuz koyacağınız rezistansın gücü ve yöntemini sorguluyor ancak tahminime göre özelleşmiş bir konu bu yani ipliğin cinsinden tutunda rezistans mesafesine kadar olması gerekenler sadece deney kabiliyetinize kalmış gibi. Ama bu konuda tecrübeli birileri vardır orası ayrı. En basit tahminim sadece rezistans koyarak kavrulmuş ipler elde edeceğiniz, çok iyi bilmesemde sanki sıcak hava üflemeli ve devir hızıda göz önüne alındığında yüksek güçlü bir rezistans olacağı.
 
Arkadaşım, bencede verilen"veriler" eksik, burada ipliğin ne'si (kalınlığı) mıktarı, rutubet mıktarı, hangi rutubetden, kaça düşürülmek isteneceği vs. bilgiler gerekli. İlk aklıma gelen, yüksek frekanslı kurutma sistemi aklıma gelebilir..Sadece ısıtıcı rezistans değil, kuruyan favayı da dışarı atmayı düşünmelisiniz, içerdekı havayı dışarı atamadığınız sürece, rezıstans gücü ne olursa olsun, netice almanız çok zor olur.
Kolay gelsin...
 
öncelikle teşekkür ederim sizlere . bazı hesablama yötemleri buldum ama nerden başlayacagımı bilmiyorum nem oranın %10 düşürmek istiyorum sarım kalınlıgıda 0,5mm hız ilkbaştan 2400d/dk sonraları sarım yükseldikce 1800d/dk kadar düşüyor
 
birde bu rezistans hakımda bilgi bula bilecegim bir kitap varmı
 
Tekstil sektöründe kullanılan makina firmaların, resimlerinden bakarak bir kurutma fırnı yapmak gerekir. Bu iplik pamuklumu yada plastik karışımlımı buna göre secimini yapmalısın.
 
bebim düşündügüm 50cm lik bir alanda birek sarım anında kurutmayı düşünüyorum
 
Sizin sorununuza çözüm olurmu bilmiyorum ama aklıma başka birşey geldi. Emprime baskılarda boyayı kurutmak için halojen lamba kullanılıyor. Kumaşa baskı yapıldıktan sonra bant üzerinde giderken halojen lambanın altından geçerken kurutuluyor.
 
64866 ' Alıntı:
arkadaşlar ben yeni bir makina yaptım buna 2400d/dk gecen bir sulu ipligi kurutmak istiyorum bu nasıl bir rezistan koymalıyım yardım ederseniz sevi nirim

arkadaşlar bu soruyu fark ettim ama kesin cevap verilmemiş bildiğim kadarı ile ısıtıcı teli belirleme formulu vardı

direnç=(özdirenç*uzunluk)/kesit
bu formulle iyi bir tip kendi kararımızca bir ısıtıcı yapıla bilirmi merak ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst